18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Musceleni, prinşi la volan băuţi sau fără permis

 

În ultima perioadă, poliţiştii cu competenţe pe Rutieră se confruntă cu situaţii deosebit de periculoase, care încep să capete aspectele unor fenomene greu de stăpânit. Unul este creşterea alarmantă a numărului celor care se urcă la volan după ce au băut, dar la fel de îngrijorător este că unii musceleni conduc pe drumurile publice fără a avea permis. 

Ei reprezintă un adevărat pericol, în primul rând, pentru ceilalţi participanţi la trafic şi pentru pietoni, precum şi pentru ei înşişi şi familiile lor. Aproape că nu există zi în care poliţiştii din Câmpulung şi Muscel să depisteze şoferi, care sunt la volan sub influenţa alcoolului, nu au permis sau chiar amândouă, printre aceştia şi femei. Indiferent de caz, sunt deschise dosare penale, iar şoferii cu pricina sunt lăsaţi pietoni o lungă perioadă de timp. Rechizitoriile ajung pe rolul instanţei, iar vinovaţii, chiar dacă unii îşi recunosc vina, sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare sau la amenzi penale.

De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în cinci dosare, alte zeci fiind pe rol, în curs de soluţionare.

Pe 3 septembrie, a fost definitivat dosarul lui Ciprian Cristian Ivanov, judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Tânărul a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu suspendarea aplicării pedepsei pe durata a doi ani, timp în care are de respectat mai multe măsuri de supraveghere. O altă obligaţie impusă de Judecătoria Câmpulung a fost să presteze 50 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bughea de Sus şi să suporte contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 900 de lei.

Chiar dacă a încheiat cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei, un alt muscelean a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere. Gheorghe Grozavu (fost Geamănu) a fost cercetat penal după ce a fost depistat la volan fără permis de conducere (infracţiune în formă continuată), dar şi cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 de grame pe litru alcool pur în sânge. În final, pe 10 septembrie, după ce i s-au cumulat pedepsele pentru cele două încălcări ale legii, instanţa l-a condamnat la un an şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pe o durată de doi ani, în care a fost obligat să se conformeze mai multor măsuri, inclusiv să nu părăsească teritoriul României fără acordul judecătorului. Concomitent, trebuie să lucreze, neremunerat, 60 de zile la Primăria Mihăeşti şi să plătească 400 de lei, cheltuielile judiciare către stat.

Un alt muscelean, Andrei Laurenţiu Rusu, a ajuns la judecată după ce a fost cercetat pentru că a şofat un vehicul sub influenţa alcoolului. Dosarul lui s-a definitivat rapid, pe 13 septembrie, mai ales că şi-a recunoscut vina şi a încheiat cu Parchetul un acord în acest sens. Instanţa l-a luat în calcul şi i-a administrat tânărului o amendă penală de 4.000 de lei, calculată la 200 de zile, cu câte 20 de lei pe zi. Pe lângă această sumă, a fost pus să achite şi 300 de lei, cheltuielile prilejuite de faza de urmărire penală şi cea de fond.

Un alt bărbat prins „afumat” la volan a fost Ion Iulian Olariu, care, la rândul lui, a parafat cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Pe 13 septembrie, instanţa i-a aplicat 4.400 de lei amendă penală, contravaloarea a 200 de zile, la valoarea de 22 de lei pe zi. În plus, trebuie să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 300 de lei.

Luni, 17 septembrie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în dosarul unei fete din Berevoeşti, depistată de poliţişti la volanul unei maşini, deşi nu deţinea permis de conducere. Iuliana Casiana Mărunţelu a negociat cu Parchetul o înţelegere de recunoaştere a greşelii, iar magistratul de caz a pedepsit-o cu 8 luni de închisoare, cu executarea pedepsei sub supraveghere timp de doi ani. Alături de câteva măsuri pe care trebuie să le respecte în acest interval, a fost obligată să nu iasă din ţară fără încuviinţarea instanţei şi să suporte contravaloarea cheltuielilor judiciare avansate de stat, de 300 de lei.

Toate hotărârile au putut fi atacate cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!