27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Localnica înjurată şi insultată de primarul de la Valea Mare Pravăţ este dezamăgită de verdictul Poliţiei.Şeful Secţiei de Poliţie, cu Boncoi lângă el, nu l-a auzit pe primar când a ameninţat-o cu bătaia pe reclamantă

Verdictul dat de Secţia de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ în disputa dintre primarul Ion Boncoi şi o cetăţeană supărată de ocările neînchipuite pentru un om cu funcţia sa este cel anticipat de reclamantă. Săteanul cu cea mai mare autoritate în comună a scăpat cu recomandarea organelor de Poliţie de „a adopta un comportament civilizat” în relaţia cu Veroana Boştinaru. Rezultatul anchetei, în interpretarea muscelencei lezate de artileria teribilă de insulte plecate din gura unui primar, constă într-o dojană „ca la grădiniţă” aplicată edilului cu limba spurcată. „Fir-ai a dracului să fii! Nesimţita dracului! Tu-mi scoţi, fă, vaca afară? Proasta dracului! Nebuna dracului! Nu vezi, fă, cât eşti de urâtă?! Fir-ai a dracului, de urâta dracului!”, vă amintim maniera de adresare a lui Boncoi faţă de această femeie cu care are un conflict cauzat de vitele care treceau „graniţa” celor două grădini arendate. Nu mai spunem că s-au găsit unii, în mediul on-line, la fel de şcoliţi precum cel care împarte astfel de invective cu o naturaleţe înnăscută, care să-i ia apărarea primarului, care ar fi fost provocat de partea cu care se află în scandal. Chiar să fi fost aşa, ca exemplu pentru comunitate, edilul şef n-are voie să coboare la nivelul unui abonat la birtul comunal. Continuarea tărăşeniei tranşate de Poliţie o reprezintă rezultatul dezamăgitor, dar deloc neaşteptat, al Poliţiei Valea Mare, în a cărei instituţie femeia a intrat convinsă că: „Vin degeaba la dumneavoastră, că sunteţi mână în mână cu el!”        

Sancţiune „usturătoare”: şeful de Secţie l-a pus pe primarul Boncoi să se comporte civilizat 

Evident că adresa semnată de comisarul şef Gheorghe Ciolan, şeful Poliţiei Câmpulung, şi de comisarul şef Alin Ciobanu, şeful Secţiei Valea Mare Pravăţ, nu o mulţumeşte, dată fiind blândeţea manifestată faţă de cel mai important om al comunei. Dar n-o surprinde pe petenta care ne-a povestit halul şocant în care i-a vorbit, şi nu o dată, Ion Boncoi. Aceleaşi lucruri le-a relatat şi în faţa şefului Secţiei de Poliţie, declanşând, la un moment dat, furia primarului, care nu s-a abţinut nici în faţa poliţistului. „Domnule, dacă o mai ţineţi pe asta aici, eu îi dau una!”, ar fi răbufnit Boncoi în sediul Poliţiei, dar norocul lui că nu l-a auzit niciunul dintre poliţiştii prezenţi!

La ce concluzii au ajuns cei care au analizat speţa? „În urma verificărilor, nu au fost identificaţi martori care să confirme aspectele sesizate de dumneavoastră. La data de 22 iunie 2018, în urma invitaţiei care i-a fost transmisă, organele de Poliţie i-au recomandat persoanei reclamate să refacă gardul despărţitor dintre suprafeţele în litigiu şi să adopte un comportament civilizat în relaţiile cu dumneavoastră. Dacă, pe viitor, doriţi să sesizaţi o faptă de natură penală, dispuneţi de posibilitatea legală de a vă adresa cu plângere la Poliţia Municipiului Câmpulung sau la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.”, menţionează în răspunsul său şeful Secţiei, Alin Ciobanu. 

Recomandare căreia Veroana Boştinaru i s-a conformat, depunând, pe 20 iulie 2018, o plângere penală la Parchet, împotriva „numitului Boncoi Ion”, căruia femeia îi impută „purtarea abuzivă”. Autoarea plângerii descrie în demersul său de la ce „s-au luat” cei doi: vaca primarului, pe care acesta o ţine într-o grădină arendată, care, dornică de companie, intră pe terenul învecinat, folosit de Veroana Boştinaru, unde păşunează cornuta acesteia. „De-a lungul timpului, animalul domnului Boncoi a pătruns pe terenul arendat de subsemnata, a distrus gardurile existente şi iarba şi a agresat animalul meu, care era legat. La rugăminţile mele de a-şi ţine vaca legată, susnumitul a răspuns agresiv şi ameninţător, atitudinea sa culminând în momentul în care mi-a scos vaca de pe teren şi a lăsat-o pe un drum public.”, scrie în plângerea sa Veroana Boştinaru, care face menţiunea că ţine vita pentru regimul alimentar al soţului grav bolnav.

„Întrucât numitul Boncoi Ion – a continuat Veroana Boştinaru – devenea din ce în ce mai agresiv în exprimare, utilizând cuvinte jignitoare, prin care mă descria ca pe o persoană săracă, cu probleme psihice şi „urâtă”, dar şi ameninţări, conform cărora urma să îmi ia pensia pe care o primesc, am ajuns la Postul de Poliţie din comuna Valea Mare Pravăţ, unde acesta m-a ameninţat cu bătaia dacă îndrăznesc să mai vorbesc. Susnumitul ocupă funcţia de primar, funcţie care îi conferă vizibilitate în comună şi îi permite să influenţeze opinia şi conduita locuitorilor comunei, astfel că acţiunile sale, prin care tinde să creeze o presiune asupra mea, sunt cu atât mai nocive, având în vedere poziţia publică pe care o deţine. Prin acţiunile sale, m-am simţit ameninţată („o să îţi iau pensia”, ameninţări cu bătaia), discriminată şi jignită (primarul a folosit cuvinte ca „săracă”, „nebună” la adresa mea, m-a înjurat: „nesimţita dracului”, „proasta dracului”).”, este un fragment din plângerea la Parchet, care n-a beneficiat până acum de o rezoluţie, instituţia fiind în vacanţă până de curând. 

Experienţă dezamăgitoare la Poliţie: poliţistul şef nu l-a auzit pe Boncoi aflat lângă el când a ameninţat-o pe femeie cu bătaia   

După ce a primit hârtia de la Poliţie, Veroana Boştinaru i-a scris prefectului Emilian Dragnea, nemulţumită de cum a tratat cazul omul legii din comună. „Aţi cerut la Poliţia Valea Mare Pravăţ să desfăşoare ancheta după cele relatate de mine în legătură cu domnul primar Boncoi, care mi-a adus atâtea jigniri, şi pe stradă, şi la Postul de Poliţie, şi ameninţări că mă bate dacă mai stă cu mine la discuţii, dar domnul şef nu a luat niciun fel de măsuri, că este la mâna primarului şi depinde de el.”, îl informează pe prefect musceleanca vădit supărată de „sancţiunea” aplicată de Poliţie primarului „ca la grădiniţă”, care ar putea suna în felul următor, susţine petenta: Neluţă, să fii cuminte şi să nu mai vorbeşti urât cu lumea! 

„Domnul şef de Poliţie îmi spune că n-am martori, dar şi dânsul poate fi martor, când m-a jignit în Postul de Poliţie şi m-a ameninţat că mă bate. Dar a negat că a auzit. Cum să nu audă când eram toţi trei unul lângă celălalt şi pe hol le-a spus la încă doi poliţişti că sunt nebună?! Dar nu vor să spună adevărul! Dacă eu eram în locul primarului şi îl jigneam, imediat ar fi auzit. Dumnealor nu respectă legea şi jurământul depus. Cum să mai avem încredere în dumnealor când nu respectă legea? Am ajuns bătaia de joc şi a primarului, şi a celor din Poliţie! La Poliţie mi-au spus că pot să fac orice împotriva primarului, că nu-i face nimeni nimic, căci au mai fost făcute plângeri, dar nu le-a luat nimeni în seamă.”, continuă sesizarea Veroanei Boştinaru înaintată şefului Prefecturii Argeş. Afirmaţii extrem de grave, pe care aceasta le-a repetat marţi, 4 septembrie 2018, şi în prezenţa noastră, când ne-am întâlnit din nou cu ea.      

Aceasta a inserat şi declaraţia primarului Ion Boncoi în faţa redactorilor noştri, cum că femeia nu este, cităm, „în plenitudinea facultăţilor mintale”, drept pentru care încasează pensia cuvenită problemelor psihice de care ar suferi. „Domnul şef consideră că nu este o jignire. Adică sună a laudă că mă face nebună?! Am ajuns să nu ne respectăm. Unde este, domnilor, legea respectată?!”, îl întreabă pe prefect o femeie simplă, care nu acceptă să fie călcată în picioare, indiferent de poziţia celui care îi aduce atingere demnităţii. Ba, mai mult, pe primar îl consideră egalul său în afara Primăriei, un om ca oricare altul, care n-are dreptul să-i trateze pe consăteni cu superioritatea funcţiei. 

Chiar dacă i-a murit cel mai bun martor, petenta nu-l va slăbi din plângeri şi reclamaţii pe primar  

După ce a declanşat demersul la Poliţie şi Parchet, drumurile Veroanei Boştinaru şi ale lui Ion Boncoi nu s-au mai intersectat. Ca să scape de belele, interlocutoarea noastră şi-a vândut vaca. „Am jelit-o o săptămână, nici nu m-am mai dus pe la grădină… e grădina pustie! Îi auzeam mereu clopotul, mă duceam după ea…”, spunea Veroana cu simplitatea omului ataşat de animalul din bătătură, care îi oferă de-ale gurii. „Nu mă opresc aici.”, este hotărâtă aceasta, deşi a pierdut cel mai bun martor, proprietara grădinii, care s-a prăpădit de curând. „Îmi zice că n-am martori. Dar el (n.r. şeful de Post) ce-a fost? „Dumneavoastră ce sunteţi? Nu m-a făcut „nebună”, nu m-a ameninţat că mă bate?!”, l-am întrebat. „N-am auzit!” „Cum să n-auziţi?”, când el era la o masă şi noi la altă masă, foarte aproape. Dacă primarul era victima, ce repede auzea!”, a dat din plâns în râs reclamanta. „I-am spus în faţă: ştiu că vin degeaba, dar vin, că aşa este procedura.”, a încheiat Veroana Boştinaru, încrezătoare că Parchetul şi Prefectura vor fi mai puţin îngăduitoare faţă de primarul slobod la gură. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!