27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

„Flacăra Centenarului” şi „Festivalul Ţuicii”, la Coşeşti

Duminică, 2 septembrie, a avut loc la Coşeşti a XIV-a ediţie a „Festivalului Ţuicii”, eveniment devenit deja brand naţional graţie comunităţii locale, păstrătoare a tradiţiilor, dar şi administraţiei care, în fiecare an, promovează munca gospodarilor din localitate, dar şi una dintre cele mai bune ţuici din ţară.

Manifestarea a debutat la biserica din satul Leiceşti, unde a avut loc ceremonia aprinderii „Flăcării Centenarului” în memoria eroilor din comuna Coşeşti, căzuţi pe front, în Primul Război Mondial. După, toţi participanţii au fost invitaţi la Valea Păcurarului, la „Festivalul Ţuicii”, unde au fost înmânate diplome de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi a fost premiat Gheorghe Cojocaru, singurul veteran de război în viaţă din localitate.

Printre invitaţii primarului Nicolae Pană s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, vicepreşedinţii Simona Brătulescu şi Ion Mânzână, subprefectul Adrian Bughiu, numeroşi directori de deconcentrate, consilieri locali şi judeţeni, dar şi primari din Muscel. Cum primarul comunei Coşeşti, Nicolae Pană este singurul edil ales în Argeş din partea ALDE, la eveniment au fost prezenţi şi deputatul Andrei Gerea, europarlamentarul Norica Nicolai şi Petre Ionel, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate. „M-am bucurat foarte mult să fiu pentru a doua oară la Coşeşti, la „Festivalul Ţuicii”, în dialog cu nişte oameni extraordinari, despre care cred că sunt conduşi cu devotament de către primarul Nicolae Pană, primarul nostru ALDE. M-am bucurat foarte mult, pentru că ştiu că, anul trecut, drumul de acces era unul foarte dificil. Domnul primar a reuşit să asfalteze jumătate din el, ceea ce înseamnă că este un om care îşi respectă localitatea şi mandatul. De regulă, la ALDE, cei care lucrează în comunitatea locală nu sunt oameni care şi-au căutat un loc de muncă, ci oameni care au avut performanţe profesionale şi care au ales să facă totul pentru comunităţile lor. Din punctul meu de vedere, şi domnul Pană merită tot respectul. Să-ţi păstrezi tradiţiile într-un context de modernitate excesivă este un lucru extraordinar şi pentru asta mă bucur că am participat la acest festival.”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

Aproape nelipsit de la acest eveniment important pentru judeţ, deputatul Andrei Gerea s-a declarat sincer impresionat de prestaţia primarului ALDE Nicolae Pană şi a echipei sale. „Domnule primar, sunteţi un gospodar desăvârşit! Se vede că omul sfinţeşte locul. Vă felicit la ceas aniversar pentru tot ceea ce aţi făcut şi o felicit şi pe Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care a fost alături de dumneavoastră. Iată ce înseamnă când ai oameni buni, echipe puternice! Mă bucur că mă aflu aici, mă simt extraordinar alături de atâţia oameni harnici, educaţi şi de meşteşugari, datorită cărora comuna a devenit una cunoscută peste tot în ţară. Tuturor vă transmit salutul domnului preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, care şi-ar fi dorit să fie prezent şi în persoană alături de dumneavoastră, nu doar cu cele mai bune gânduri.” a declarat deputatul Andrei Gerea.

Muscelenii de la Coşeşti s-au distrat până seara târziu la concertele susţinute de Maria Dragomiroiu, Cristina Turcu Preda, Maria Ghinea, Ilie Dură, Rodica Voicu, Florentina Mîinea, Simona Stoica, Crinuţa Dolbea, Cătălina Anton, Grupul Vocal „Doruri Muscelene”, acompaniaţi de Formaţiile „Sprint” şi „Gigi Voica”. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!