3.6 C
Campulung Muscel
18/04/2024

„Te sărbătorim în ie…Mărie!”

Cu un mesaj frumos şi într-un cadru de poveste, pe 15 august, localnicii din comuna Dâmbovicioara au mai scris o filă în istoria locului. Veniţi într-un număr foarte mare, sătenii au participat la slujba Adormirii Maicii Domnului, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Dâmbovicioara. 

„Te sărbătorim în Ie… Mărie”. Acesta a fost mesajul activităţii organizate de Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, alături de Asociaţia „Clubul Prieteniei”. De la cel mai mic sătean şi până la cel mai vârstnic, cu toţii au participat la frumoasa slujbă oficiată la biserica din satul Dâmbovicioara. Au purtat, în zi sfântă, una dintre cele mai preţioase comori pe care le mai are neamul românesc şi anume: Ia. 

Au cântat la sfânta slujbă, aşa cum se făcea şi în trecut, au păstrat tradiţiile şi au creat cu adevărat un moment, puţin spus, de poveste. 

Şi ca povestea să fie pe deplin frumoasă şi unică, mai mulţi copii de la Asociaţia „Clubul Prieteniei”, îndrumaţi de Carmen Bârloiu, au venit în căruţe, îmbrăcaţi şi ei în portul popular tradiţional. 

Au vizitat şi ei biserica şi au păstrat tradiţia de a se spăla pe faţă cu apă cu busuioc. Şi-au descris iile şi au organizat o masă festivă tradiţională, la fel cum făceau oamenii de la sat acum sute de ani. 

Un astfel de eveniment nu este la prima ediţie în comuna Dâmbovicioara, localnicii de acolo fiind cei mai buni din Muscel la capitolul păstrarea valorilor şi tradiţiilor româneşti, un semn bun că mai sunt şi oameni care ştiu că un neam trăieşte doar prin tradiţie, iar aceasta nu va muri niciodată atâta timp cât este dusă din generaţie în generaţie. 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!