18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Muscelenii, în sprijinul celor afectaţi de inundaţii

Bunătatea nu are preţ şi nici faptele de caritate ce se pot face pentru cei care chiar au nevoie. La Câmpulung, pe 2 iulie avea să debuteze o nouă colectă pentru persoanele care au suferit pagube materiale din cauza inundaţiilor. Câteva zile mai târziu, cu ajutorul enoriaşilor şi al oamenilor de bine din municipiu, părintele Ciprian Dragomir a plecat spre localităţile Bacel şi Mărcuş din judeţul Covasna, acolo unde oamenii sunt tot mai afectaţi de inundaţii. 

De la Câmpulung s-au strâns aproape patru tone de produse, iar oamenii au muncit din greu ca să le strângă şi încă o dată s-a dovedit că la Câmpulung sunt şi persoane cu un suflet mare. Iniţiativa preotului Ciprian Dragomir, de la Biserica Fundeni din municipiul nostru, nu este prima, însă activităţile iau amploare tot mai mare şi îi antrenează pe musceleni să lase, pentru o clipă, grijile cotidiene şi să se gândească la cei mai trişti ca noi.

„Din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, am mers noi de la Parohia Fundeni din Câmpulung cu aproape patru tone de produse, dintre care peste 2,5 tone de haine, încălţăminte, jucării şi cărţi, o tonă de alimente neperisabile, şapte televizoare, două pătuţuri şi două cărucioare pentru copii, cinci covoare, cinci pături, două pilote, 50 kg de detergenţi, 8 cutii cu veselă şi suma de 1500 de lei.”, a transmis preotul Ciprian Dragomir. 

Şi parohiile Catedrala Mioveni şi Găvana IV s-au alăturat. Acolo, muscelenii au fost primiţi cu multă căldură de preotul Cristian Cristinoi, consilierul social al Episcopiei Harghitei şi Covasnei, de preoţii şi consilierii parohiali, precum şi de măicuţele de la Mănăstirea Mărcuş, acolo unde se află un altar de vară nou, sub ocrotirea Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel. 

Oamenii din localităţile vizitate sunt afectaţi în întregime de inundaţiile din ultima perioadă. Apa a pătruns chiar şi până la acoperiş, iar în multe case, mâlul este şi de o jumătate de metru. 

Odată cu finalizarea acestei activităţi, preotul Ciprian a anunţat că s-a dat startul la o colectă specială, prin care se vor strânge alimente, apă şi mai ales materiale de construcţii. Colecta ţine până pe 29 iulie, iar preotul îi roagă pe toţi cei cu inimă bună din acest oraş să se gândească şi la cei care nu mai au posibilităţile unui trai normal. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!