21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Consiliul Judeţean a răspuns afirmativ cererii de reparaţie a drumului din Godeni. Răbdarea oamenilor a ajuns, însă, la final

Nicio şedinţă a Consiliului Local Godeni având drumurile şi, în special, şoseaua judeţeană, care străbate satele comunei, pe agenda lucrărilor în plen. Oamenii ar prefera lucrări în teren, căci de vorbe şi hârtii s-au săturat. Ne-o spun de fiecare dată când sună la redacţia ziarului nostru – şi o fac destul de des – pentru a solicita deplasarea unei echipe în zonă, ca să constate cât de tare s-a stricat drumul judeţean, mai cu seamă după aceste ploi care nu contenesc. La una dintre adresele repetate înaintate administratorului, Consiliul Judeţean, primarul Ion Pădureanu a primit un răspuns afirmativ, acum să vedem şi fapte. Din păcate pentru locuitori, DJ 732 C, tronsonul care străbate Godeni, nu este singura problemă de infrastructură a administraţiei publice locale. Stau mărturie multele solicitări de intervenţii lansate în timpul şedinţelor Consiliului Local de către aleşi, care vorbesc despre căi de acces rupte, stricate, nemodernizate, având nevoie de pietruiri, şi de gospodării inundate în lipsa tuburilor de preluare a apelor precipitaţiilor.        

Primarul Pădureanu: „Am fost cu un memoriu la Consiliul Judeţean Argeş şi am primit un răspuns scris, că se va repara drumul”

La şedinţa din 29 mai 2018, prima intervenţie legată de starea drumurilor a avut-o consilierul local Bogdan Pătru, care a insistat să se pună piatră pe drumurile pe care au mai apărut gropi. De două-trei maşini cu piatră este nevoie în Lazi, spunea Nelu Nicola, purtătorul doleanţelor sătenilor din Malu în Consiliul Local. Şi, dacă s-ar putea, i-a recomandat acesta primarului Ion Pădureanu, să fie pus la treabă buldoexcavatorul pe drumul până în Valea Rea. Lucru care nu poate, i s-a explicat din partea Executivului, artera cu pricina având statut de drum judeţean. Tot legat de condiţia uneia dintre căile de acces în sat, consilierul Nicola mai spunea că tubul situat până la monument s-a colmatat, iar apa se scurge pe mijlocul drumului. Şi Valea Muestrii trebuie curăţată, a adus în actualitate o problemă veche, ridicată şi cu alte ocazii, de Gheorghe Sandu şi colegii săi, membri ai Legislativului comunei Godeni. Iar curăţarea văii indicate de acesta n-ar trebui să fie o problemă, de vreme ce Primăria deţine buldoexcavator şi tractor. Ideea a fost continuată de Bogdan Sandu, care a sesizat că pe canalele de la Valea Pătrăşcanilor şi Tomeşti trebuia cosită iarba crescută în abundenţă. Acelaşi ales a vorbit despre necesitatea montării unui tub de scurgere a apelor pluviale, ca să nu mai fie inundată familia Zamfir. 

Deplasarea buldoexcavatorului într-o zonă a localităţii cu probleme a fost solicitată şi de Ion Livezeanu, care susţinea că pe drumul spre Gosăveşti s-au format şanţuri care trebuie nivelate cu utilajul Primăriei. I-a descurajat cerinţa viceprimarul Dorel Rumînescu, potrivit căruia nu se mai poate intra cu buldoexcavatorul din cauza vegetaţiei. „La ultimele şedinţe am ridicat câteva probleme, care, probabil, nu se vrea să se rezolve. E vorba despre drumurile agricole care sunt rupte. Drumul „Sub Râpă”, care s-a făcut pe Măsura 125, e surpat pe o porţiune de aproximativ 10-15 metri lungime şi un metru adâncime. S-a făcut acolo o groapă şi se aruncă gunoiul.”, au fost o parte dintre nemulţumirile lui Ion Aldea, continuate de Ion Tănase, care s-a referit şi el la drumurile agricole, cel de la Puţul 4 şi Condicaru. „Poate trimiteţi buldoexcavatorul să niveleze puţin. Nu se poate urca cu căruţele.” După care acesta a făcut trimitere la drumul judeţean care străbate localitatea, în privinţa căruia primarul a anunţat autorităţile judeţene, administratorul arterei. Inclusiv în ziua şedinţei de Consiliu din 29 mai 2018, acesta spunea că a vorbit cu responsabilii de întreţinerea principalei căi de acces din localitate. 

Condiţia inacceptabilă în care se prezintă o parte dintre căile de acces ale comunei a fost sesizată de Ion Tănase de cum s-a instalat primăvara calendaristică. La şedinţa Consiliului Local din 26 martie 2018, acesta susţinea că „drumurile care duc în câmp sunt un dezastru şi, după ce se vor usca, trebuie dus balast. Mobilizăm oamenii unde nu se poate cu tractorul şi buldoexcavatorul.” „Şi la Coteşti drumurile agricole sunt deteriorate. După ce trec ploile, poate intervenim puţin. Domnul viceprimar a promis din toamnă că se vor curăţa cele două canale, Valea Pătrăşcanilor şi Tomeşti.”, s-a alăturat cu o doleanţă culeasă din teritoriu Bogdan Sandu inconvenientelor relatate de colegi. „La mină e dezastru – a intervenit în discuţie Ion Livezeanu – e dezastru! Sunt gropi pline cu apă, trec prin ele copiii de la şcoală!” Şi tot acest ales a insistat ca autoritatea executivă să facă toate demersurile pentru repararea drumului judeţean, care trece prin comună. Iar firma care lucrează la reţeaua de apă să refacă asfaltul pe Calea Malului, a cerut Ion Aldea.  

Cea mai importantă arteră a localităţii, cea cu statut judeţean, a revenit în dezbaterea aleşilor şi la întrunirea de la finele lunii aprilie. Mai precis, pe 23 aprilie 2018, tot Ion Tănase a readus chestiunea drumului judeţean pe agenda de „diverse” a şedinţei de Consiliu. „Ştiu că aţi făcut demersuri şi urma să se repare porţiunea asta de drum.”, a precizat acesta. „Am fost cu un memoriu la Consiliul Judeţean Argeş şi am primit un răspuns scris, că se va repara drumul.”, a anunţat, la acel moment, Ion Pădureanu, completat de consilierul Livezeanu, care a avut şi el un anunţ de făcut: „Am depus un memoriu la Consiliul Judeţean Argeş, în calitate de cetăţean al comunei, şi, în două săptămâni şi jumătate, se va repara drumul.” Au trecut de atunci două luni şi sesizările continuă să curgă la redacţia ziarului nostru de la cetăţeni puternic nemulţumiţi de lărgirea gropilor, suprafaţa de circulaţie arătând mai rău decât după desfundarea drumurilor, după topirea zăpezii din martie. 

Dacă tot se discuta despre străzile şi uliţele localităţii, s-au alăturat vorbitorilor „de serviciu” la acest subiect iritant pentru populaţie consilierii Livezeanu şi Aldea. Primul a recomandat Executivului ca pe drumul Bisericii, în dreptul proprietăţii lui Laurenţiu Croitoru, să fie montat un tub pentru captarea apei. Iar al doilea a ridicat în plen necesitatea nivelării cu buldoexcavatorul a drumurilor agricole Mărăcini şi Condicaru şi a atras atenţia în privinţa surpării drumului „Sub Râpă”. De asemenea, era nevoie de piatră, după cum a sesizat Constantin Dorcioman, pe strada Bogdani şi la rampa de gunoi de la Coteşti, în zona State. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!