18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Numai săptămâna trecută, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în două dosare! Trei tâlhari, condamnaţi

Trei tâlhari au fost condamnaţi, săptămâna trecută, de Judecătoria Câmpulung, dintre care unul minor. Toţi au fost judecaţi pentru tâlhărie calificată, unul încheind cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Doi tineri au tâlhărit doi minori

Pavel Alexandru Racolţea, zis „Paulică”, şi minorul Trandaş Nicolae Onică au deposedat de mai multe bunuri pe Alexandru Leonard Vasiliu şi Andrei Alexandru Moreanu, ultimii doi tot cu vârste sub cea a majoratului. Băieţii tâlhăriţi au fost reprezentaţi în procesul judecat la Judecătoria Câmpulung de părinţi, Ion M. şi Florica V. şi Aurel şi Laura M. . Judecarea cauzei a debutat pe 23 mai 2016, când Completul Penal al Judecătoriei Câmpulung a admis legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, şi s-a derulat de-a lungul a 11 termene. Într-una dintre înfăţişări, inculpaţii au cerut schimbarea încadrării juridice a faptei, dar magistratul de caz nu le-a admis-o. În acest fel, pe 26 martie, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat, cei doi tineri fiind condamnaţi pentru tâlhărie calificată.

Pavel Alexandru Racolţea, zis „Paulică”, a primit doi ani şi 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani. În acest timp, tânărul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;  să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În toată această perioadă, „Paulică” nu are voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei şi să urmeze un curs de calificare profesională, dar trebuie să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Schitu Goleşti.

Celălalt băiat, Trandaş Nicolae Onică a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de patru luni, supravegherea sa urmând să fie făcută sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Argeş. Instanţa i-a impus adolescentului să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională şi să se prezinte la datele fixate de Serviciul de Probaţiune.

Părţile vătămate, asistate de părinţi, s-au constituit şi părţi civile, iar instanţa le-a admis cererile. Astfel, Alexandru Leonard Vasiliu trebuie să primească de la cei doi inculpaţi suma de 3.000 de lei, iar Andrei Alexandru Moreanu, 5.000 de lei, cu titlul de despăgubiri civile.

Băieţii condamnaţi trebuie să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, care s-au stabilit la suma de 800 de lei fiecare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, care se va depune la Judecătoria Câmpulung în termen de 10 zile de la comunicare.

Condamnat cu suspendare pentru furt şi violenţă

Al doilea dosar de tâlhărie calificată a fost definitivat de Judecătoria Câmpulung pe 27 martie, după ce cercetatul a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Tiberiu Constantin Modan a primit pentru această infracţiune o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pe o perioadă de trei ani. În această perioadă, de trei ani, ca pedeapsă complementară, bărbatului i-au fost suspendate: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a fi tutore sau curator. În acelaşi timp, trebuie să se supună  măsurilor prezentate la speţa anterioară. Pe durata suspendării pedepsei, lui Tiberiu Constantin Modan i s-a impus obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială, derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe lângă condamnare, bărbatul trebuie să execute şi 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Câmpulung. I s-a pus în vedere faptul că îi poate fi revocată suspendarea dacă nu respectă măsurile de supraveghere sau mai comite infracţiuni.

Partea vătămată, Gabriel Lucian Şerb, s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 10.000 de lei, dar instanţa a lăsat nesoluţionată această latură a procesului penal. Modan a fost obligat să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 250 de lei. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!