În ultima şedinţă a Consiliului Local din comuna Godeni s-a hotărât reabilitarea drumului comunal Olteanu, un drum de interes pentru administraţia locală. Proiectul a fost iniţiat de către primarul Ion Pădureanu, a fost aprobat de cei 13 consilieri prezenţi şi este în faza de organizare a procedurii simplificate online, a documentaţiei de atribuire şi a comisiei de evaluare a lucrării. Drumul va fi reabilitat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul Modernizarea Satului Românesc.
Lucrările de reabilitare a drumului de interes local sunt amplasate în intravilanul comunei, pe o lungime de 2,4 km, inclusiv organizarea de şantier. Zona de interes a obiectivului este reprezentată de Drumul Olteanu, care porneşte de la intersecţia cu strada Valea Sucetului şi se termină după 2,4 km, ajungând în cartierul Mărcuş din Câmpulung.
Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din comuna Godeni a generat discuţii şi nelămuriri din partea membrilor Legislativului. Potrivit procesului verbal al şedinţei, care stă la baza acestei relatări, discuţia legată de drumuri a fost deschisă de către consilierul Ion Aldea, care a făcut referire la faptul că suma lucrărilor în raportul de specialitate este de 1.764.015 lei, fără TVA, iar pragul pentru contractul de lucrări este de 2.250.000 lei, fără să se precizeze dacă este cu TVA sau fără TVA.
Primarul Ion Pădureanu i-a răspuns că pragul este fără TVA şi că valoarea lucrărilor de achiziţie este sub prag, deci se alege procedura simplificată şi achiziţia se face prin SEAP. Întrebat de acelaşi consilier dacă nu se face audit la această lucrare, primarul Ion Pădureanu a menţionat că se va face, dar fără bani. O altă nelămurire a consilierului Aldea a fost aceea că suma din deviz prevăzută pentru marcaje este destul de mare şi a întrebat de ce pentru probele tehnologice nu se prevede niciun leu. Răspunsul i-a fost dat de către un alt consilier, Bogdan Pătru, cel care a precizat că probele tehnologice se fac pe cheltuiala constructorului.
Nemulţumit de răspuns, Aldea a arătat că legea permite ca în comisia de evaluare să fie şi un specialist, un cadru tehnic şi întreabă de ce nu se poate numi un specialist în comisie. La acest lucru a răspuns primarul Pădureanu, care a subliniat faptul că toată procedura de achiziţie se realizează prin SEAP. Consilierul Ion Tănase a menţionat că este bine că s-a urgentat reabilitarea acestui drum şi, în acelaşi timp, a propus ca să se identifice toţi proprietarii care deţin terenuri limitrofe acestui drum şi să se trimită adrese fiecăruia pentru a se solicita defrişarea stufărişului din dreptul proprietăţii fiecărui cetăţean, cât şi tăierea copacilor sau coronamentului de pe marginea drumului.
Pe data de 22 ianuarie, contractul de finanţare pentru reabilitarea drumului a fost semnat. Pentru că nu au mai existat discuţii şi aparent s-au rezolvat toate nelămuririle, cei 13 consilieri au votat pentru proiect.