11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Turişti rămaşi blocaţi la Sătic, din cauza poleiului

Pompierii câmpulungeni au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă de dimineaţă, în ajutorul mai multor tineri care au rămas blocaţi cu maşinile în zona barajului de la Săticul de Jos, comuna Rucăr, din cauza poleiului. Problema a fost, în cele din urmă, rezolvată şi cu ajutorul unor angajaţi ai Primăriei Rucăr, care au împrăştiat material antiderapant. 

Alarma s-a dat dimineaţa devreme, în jurul orei 6.00, după ce tinerii plecaseră de la cabana unde erau cazaţi, undeva la poalele masivului Piatra Craiului, pentru o excursie matinală la barajul din Săticul de Jos. Numai că, la un moment dat, ajunşi aproape de destinaţie, cele două maşini în care se aflau turiştii nu au mai putut înainta din cauza poleiului şi a gheţii de pe carosabil, riscând să fie implicate într-un incident rutier. Tinerii s-au panicat şi au sunat la 112, solicitând sprijinul pompierilor. La faţa locului au fost direcţionate un echipaj, cu patru şoferi, de la Detaşamentul din Câmpulung, dar şi câţiva reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Rucăr. Ulterior, pompierii au cerut Primăriei să trimită în zonă şi o maşină cu antiderapant, iar, într-un final, cei patru şoferi au reuşit să ducă cele două autoturisme într-o zonă sigură. Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, când carosabilul este acoperit de polei, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră trebuie efectuată numai după o temeinică asigurare. Înainte de a porni la drum, şoferii trebuie să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le asigură o vizibilitate foarte bună, că instalaţia de climatizare şi dezaburire a maşinii funcţionează corespunzător. Pentru a putea opri în siguranţă, este necesară mărirea distanţei de deplasare faţă de autovehiculul din faţă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!