18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Aflat în arest preventiv, Sîrbea, condamnat după ce a furat din magazinul fiicei lui Ionică Udrea

Un muscelean a ajuns „celebru” datorită palmaresului infracţional. Chiar dacă are la activ mai mulţi ani de puşcărie, continuă să fure fără nicio jenă, inclusiv din locaşurile de cult. 

Cristinel Sîrbea, căci despre el este vorba, în vârstă de 50 de ani, din comuna Poienarii de Muscel, se află, în prezent, în arest preventiv, după ce, la mijlocul lunii decembrie 2017, a spart un magazin în zona Rotunda. La scurt timp de la comiterea faptei, a fost prins de poliţişti şi a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. După ce a ajuns în faţa instanţei de la Câmpulung cu propunerea de arestare preventivă, magistratul de caz a decis să fie cercetat în continuare în arest la domiciliu. Parchetul Câmpulung a contestat decizia, iar Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dar, în timp ce este reţinut preventiv, Cristinel Sîrbea a fost condamnat pentru o altă spargere, pe care a dat-o în 2017, chiar de Zilele Municipiului Câmpulung, la un magazin din Piaţa Centrală, deţinut de fiica fostului consilier local Ionică Udrea. Pe 21 decembrie 2017, Judecătoria Câmpulung l-a fost condamnat la un an de închisoare, cu executare, pentru furt calificat. Iar, ca pedeapsa complementară, a primit interdicţia exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a doi ani, a cărei executare începe după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Instanţa a mai hotărât ca inculpatul să plătească firmei de la care a furat, Inedit New Business SRL, suma de 2.675,50 lei, din care 1.675,50 lei, contravaloarea prejudiciului şi 1.000 lei, cheltuielile de judecată (onorariul avocatului). Cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 460 lei, vor fi suportate tot de Cristinel Sîrbea. Sentinţa Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, ea putând fi atacată, la instanţa superioară, în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

La finele anului trecut, pe 29 decembrie, la Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat şi rechizitoriul Parchetului, Cristinel Sîrbea fiind trimis din nou în judecată, pentru furt calificat, după ce a pătruns prin efracţie în magazinul din complexul Rotunda, parte vătămată constituindu-se Monica Pahonţu. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!