24.6 C
Campulung Muscel
10/09/2024

Puterea şi opoziţia se ciondănesc pe bănci

Dacă printre câmpulungeni sunt doritori de bănci în faţa blocului sau pe aleile dintre blocuri, cum sunt cele montate pe I.C. Brătianu sau pe Negru Vodă, nu trebuie decât să-i comunice dorinţa primarului Liviu Ţâroiu şi se rezolvă. Îşi trimite din nou subalternii la cumpărături… pe SEAP, deşi, din câte a lăsat viceprimarul Mărgărin Blidaru să se înţeleagă, la şedinţa Consiliului Local din 28 noiembrie 2017, stocul n-a fost epuizat. Şi nici nu avea cum, dacă s-au făcut achiziţii de bănci de 80.000 de lei, asta însemnând 60 de bucăţi, iar la coşuri de gunoi, pentru 100 de bucăţi, s-au cheltuit 70.000 de lei. Deci, nu este cazul de altă sesiune de shopping, căci sigur ADP-ul n-a gătat cantităţile generoase cumpărate în această toamnă. Liviu Ţâroiu se felicită pentru investiţia întreprinsă, susţine el, la rugămintea vârstnicilor care n-aveau loc de popas, decât pe bulevard, pe drumul din Vişoi la Piaţa Mare şi retur, cu paporniţele pline. „Nu cred că am făcut o treabă rea. Eu vă spun ce îmi cer cetăţenii: „Sunt bătrân şi de la piaţă până la Turn n-am pe ce să mă aşez decât pe bulevard. În rest, n-am unde să mă opresc ca să mă odihnesc.”, a precizat primarul, la conferinţa de presă a PSD Câmpulung, de vineri, 15 decembrie 2017. Dacă se înmulţesc cererile, a adăugat şeful Executivului, le va satisface, ducând bănci acolo unde doreşte lumea. Adică şi în „adâncul” cartierelor, nu numai la strada principală, pentru târgoveţi şi navetiştii din staţiile de autobuz.

„Trebuia pusă o bancă la Turn, la patiserie, pentru cei care ies „obosiţi” de acolo”

El şi colegul Blidaru au primit din partea consilierilor PNL o adresă pe tema achiziţiei de bănci şi coşuri de gunoi, la preţuri considerate de opoziţie umflate. Sunt preţurile din SEAP, s-a apărat Liviu Ţâroiu, atacat de Bogdan David, la şedinţa de Consiliu, din 28 noiembrie 2017, cum că alţi primari au cumpărat acelaşi tip de produse sub jumătate din costurile suportate de municipalitatea câmpulungeană. „Am auzit-o pe asta cu SEAP de m-am plictisit. Pe SEAP achiziţionaţi direct cu preţurile pe care le scoatem noi. Cum aţi ajuns la suma de 700 de lei pentru un coş de gunoi şi 1.330 de lei o bancă, în condiţiile în care aceeaşi societate a vândut coşuri de gunoi la două primării din judeţul Argeş – şi vă dovedesc cu facturi -, la preţul de 300 de lei coşul de gunoi, iar altei primării a vândut cu 600 de lei un pachet format din coş şi bancă. Am vrea să ştim cum a ajuns Primăria Câmpulung la această sumă de 2.030 lei pachetul.”, a cerut preşedintele liberal un răspuns scris. „Atenţie!, a ripostat Liviu Ţâroiu. Gândiţi-vă la tipul de coşuri şi de bănci! Nu sunt la fel.”

Aceeaşi idee a susţinut-o, trei săptămâni mai târziu, şi la conferinţa de presă de la partid: „Dacă vor fi solicitări, vom mai completa. Dacă găsim mai ieftine, luăm mai ieftine. Dar nu sunt aceleaşi bănci şi coşuri. Nu este aceeaşi firmă. Lăsaţi-o, că am mai discutat treaba asta şi ştiu foarte bine că nu e aceeaşi firmă! Nu le-am luat pe cele din proiectul „Kretzulescu”, că erau la alte preţuri.” Duble, căci băncile din Grădina Publică au costat 2.500 de lei bucata. 

Cetăţenii au şi ei idei referitoare la amplasamentul mobilierului stradal. „Îmi pare rău că n-au mai fost bănci, ca să le schimbe pe cele din faţa Primăriei. Sunt deteriorate şi insuficiente uneori. Asta e, poate nu au fost în proiect.”, scrie Claudiu în subsolul unei relatări din ziarul nostru despre apariţia în peisajul urban a noilor piese folosite pe jumătate. Adică doar coşul de gunoi, băncile fiind îngheţate. „Dacă ar fi fost montate toate în jurul Primăriei, cu siguranţă, zona ar fi arătat mai bine.”, completează Şerban Lixandru. Şi pe acesta, şi pe cel de dinaintea lui îi informăm că bănci noi vor apărea în Piaţa Primăriei în cadrul proiectului de reabilitare care va debuta, într-un scenariu fericit, la anul. Aşadar, n-avea sens să le monteze în iarna lui 2017, ca să le ridice în 2018. 

„Instalaţi câteva bănci şi pe străduţa care duce din Negru Vodă către Kaufland şi unde se refugiază elevii Liceului Industrial să fumeze. Dar neapărat ADP-ul să pună şi o pancartă cu „Loc de fumat”. Banca montată la ieşirea principală din liceu este prea vizibilă şi poate trece vreun părinte şi îşi vede odrasla trăgând din ţigară.”, este propunerea lui Mihai Cristudor. „Trebuia pusă o bancă la Turn, la patiserie, pentru cei care ies „obosiţi” de acolo.”, nu zice rău Alexandru Ioan Brehoi. Claudiu VIŞAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!