După ce a dat norocul peste bugetarii angajaţi la Primăria Câmpulung şi la serviciile subordonate, cărora li s-au mărit considerabil salariile de la mijlocul anului, posturile vacante scoase la concurs sunt râvnite de mulţi muşterii. Anul acesta, Primăria Câmpulung s-a împodobit cu feţe noi, multe fugite din privat şi atrase de mirajul locurilor călduţe, bine plătite, cu un program lejer. Unii s-au agăţat de posturile care sunt vacante şi pe perioadă determinată, sperând ca, fiind prinşi în grilă, după expirarea termenului, li se va găsi alt loc în instituţie.
Primăria caută arhitect şef, şef la Evidenţa Persoanelor şi, mai nou, paznici
Două locuri de agent de pază la Compartimentul de Ordine, Linişte Publică şi Pază a Bunurilor, din cadrul Serviciului Poliţie Locală, sunt scoase la concurs. Cei care vor ocupa aceste posturi vor avea un salariu cuprins între 3.091 şi 3.502 lei, în care este cuprinsă şi norma de hrană (care variază între 900 şi 1.200 lei).
Examenul debutează cu etapa de depunere a dosarelor de înscriere la concurs, ultima zi fiind miercuri, 13 decembrie 2017, până la ora 15.00. Între 14 şi 15 decembrie va fi afişată lista cu cei admişi să participe la proba scrisă, care se va derula pe 21 decembrie, de la ora 11.00. O săptămână mai târziu, pe 28 decembrie, de la ora 11.00, se vor prezenta la interviu cei care au trecut de testul grilă.
Pe lângă condiţiile generale, cei care doresc unul dintre aceste posturi trebuie să îndeplinească şi nişte condiţii specifice: să aibă vechime în muncă de minim un an; studii generale, atestate cu diplomă de absolvire; să fie apt medical pentru exercitarea funcţiei de agent de pază, cu aviz psihologic; să nu aibă antecedente penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie; să fie atestat profesional, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Ca aptitudini şi abilităţi, viitorul paznic trebuie să fie rezistent la efort fizic şi intelectual, să fie punctual, corect, cinstit şi să aibă abilităţi de comunicare.
Ca îndatoriri, agentul de pază va fi loial instituţiei din care face parte şi va respecta principiile statului de drept; prin întregul său comportament, trebuie să se arate demn de consideraţia şi încrederea impusă de această profesie; va avea o conduită corectă, nu va abuza de calitatea oficială şi nu va compromite, prin activitatea sa publică sau privată prestigiul funcţiei sau administraţiei din care face parte; va acorda sprijin colegilor în executarea atribuţiilor de serviciu; nu va absenta fără motive temeinice şi fără să anunţe în prealabil conducerea unităţii despre aceasta.
Cea mai tare atribuţie, pe lângă să poarte uniforma numai în timpul serviciului şi să nu se prezinte la muncă sub influenţa băuturilor alcoolice şi nici să nu consume astfel de băuturi în timpul orelor de program, este cea privind uzul de armă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege. Care armă?! Poate pixul fără mină din dotare! Mircea SIMIONESCU