27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

S-a schimbat încadrarea în dosarul preşedintelui UNPR Rucăr Agresorul lui Simene, judecat pentru tentativă de omor

Pe 25 mai 2016, preşedintele UNPR Rucăr, Dănuţ Simene, a ajuns la spital cu capul spart, după ce a fost agresat de un consătean, Vicenţiu Lucian Pîrnuţă. După ce a primit îngrijiri medicale, politicianul a depus plângere la Poliţie pentru loviri şi alte violenţe împotriva agresorului său. 

Dosarul penal a fost depus de Parchet la Judecătoria Câmpulung, care a admis rechizitoriul, cu actele de urmărire efectuate şi probele administrate, pe data de 28 iunie 2017. Astfel, a început judecarea lui Vicenţiu Lucian Pîrnuţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Procesul a intrat pe rol, până acum derulându-se două termene, care s-au terminat cu amânări, din diferite motive. La a treia înfăţişare, de miercuri, 22 noiembrie, instanţa de la Câmpulung a fost de acord cu cererea persoanei vătămate, Dănuţ Simene, de schimbare a încadrării juridice a faptei. Astfel, Vicenţiu Lucian Pîrnuţă va fi judecat în continuare pentru tentativă de omor, iar procesul se va derula la Tribunalul Argeş, unde a fost declinată competenţa de soluţionare a cauzei.

Scandalul de la Rucăr a pornit chiar în campania electorală a alegerilor locale din 2016. Pe 25 mai, Dănuţ Simene, patronul localului „Doi Cocoşi” din Rucăr, a fost chemat de acasă de o angajată, ca să o ajute să scoată din cârciumă doi clienţi, care refuzau să plece, chiar dacă li se comunicase că programul se încheiase. Biata fată, înjurată şi ameninţată, a trebuit să se încuie în bucătărie pentru a cere ajutor. Cum locuieşte peste drum, Dănuţ Simene a ajuns repede, dar s-a trezit şi el că e înjurat. „Pe unul dintre ei l-am întrebat ce are cu mine, că sunt mai bătrân ca tatăl lui, care este mort. Atunci, s-a înfuriat şi a venit peste mine, susţinând că m-am luat de tatăl lui, lucru neadevărat. Am sunat la 112, dar nu am apucat să vorbesc, că mi-a căzut telefonul pe jos, în timp ce el m-a lovit. Nu vă mai spun câţi pumni şi picioare am luat în cap! La un moment dat, a luat o ladă cu sticle şi mi-a dat cu ea în cap, până când s-au spart toate sticlele. Am reuşit să ies afară, în parcare, am fugit şi m-am ascuns. El a ieşit după mine şi tot timpul m-a căutat. Angajata a sunat la 112, au venit Poliţia şi salvarea, dar nu putea să mă ia, din cauză că el era în drum şi striga întruna. Am băgat salvarea la mine în curte, că, altfel, nu puteam să ies afară.”, ne-a spus după incident Dănuţ Simene.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!