4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Curtea de Apel i-a micşorat pedeapsa criminalului de la Berevoeşti

La o jumătate de an de la comiterea crimei, bărbatul din Berevoeşti, care şi-a ucis fosta soţie, a fost condamnat. Viorel Ion Herţea, de 47 de ani, cu două zile înaintea Crăciunului din 2016, şi-a bătut fosta consoartă până când aceasta s-a stins din viaţă şi i-a aruncat trupul în Râul Bratia.

Pe 6 iunie 2017, Tribunalul Argeş l-a condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în regim privativ de libertate. Iar ca pedeapsă accesorie, timp de doi ani, i-au fost interzise drepturile: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a deţine, purta şi folosi orice categorie de armă; de a părăsi teritoriul României; de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Conform legii, instanţa a decis ca de la inculpat să fie recoltate probe biologice, care vor fi stocate în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare, pentru stabilirea profilului genetic al bărbatului, după rămânerea definitivă a hotărârii. Partea civilă constituită în dosar a fost chiar fiica lui Herţea, Mădălina Ioana Bidilică, care este căsătorită. Ea a ţinut să recupereze de la tatăl său cheltuielile prilejuite de înmormântarea mamei sale, Carmen Mihaela Şerban. Acestea au fost dovedite cu documente, dar şi cu martorul Florin Eusebiu Bidilică. Condamnatul trebuie să-i plătească fiicei, Mădălina Ioana Bidilică, suma de 2.934,54 lei, daune materiale, iar către stat trebuie să vireze 3.500 de lei, cheltuieli judiciare.

Curtea de Apel i-a micşorat pedeapsa

Cum sentinţa nu a fost definitivă, ea a fost atacată de condamnat. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, care a dat hotărârea definitivă pe 8 septembrie 2017. Completul Penal a rejudecat cauza şi a schimbat încadrarea juridică a faptei pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Viorel Ion Herţea. În final, i-a fost micşorată pedeapsa la 13 ani de închisoare. În rest, ce a hotărât Tribunalul Argeş a rămas neschimbat.

După cele patru crime de la Stoeneşti, asupra vânzătoarei şi a celor trei membri ai familiei de romi, o altă crimă înfiorătoare a zguduit Muscelul la finalul anului 2016. Nenorocirea a avut loc chiar în apropierea sărbătorii de Crăciun, în dimineaţa zilei de 23 decembrie, când Viorel Ion Herţea i-a ţinut calea fostei soţii, Carmen Mihaela Şerban, şi a atacat-o, în timp ce aceasta se îndrepta spre serviciu. Era supărat că femeia divorţase, în urmă cu câteva luni, sătulă de bătăi şi ameninţări, iar, de câteva zile, părăsise şi casa în care cei doi locuiseră timp de 25 de ani, refugiindu-se la una dintre cele două fiice ale lor. Din cercetări a rezultat că bărbatul era o fire violentă şi obişnuia să-şi bată soţia. În 2014, aceasta a depus plângere împotriva soţului şi Poliţia a deschis dosar penal pentru violenţă în familie. În timp ce ancheta era în derulare, femeia şi-a retras plângerea şi cei doi s-au împăcat. Liniştea în casă nu a durat prea mult, întrucât individul a redevenit violent. Nemaiputând suporta, Carmen a mers la Judecătorie şi, în luna mai 2016, a divorţat. O perioadă, au locuit sub acelaşi acoperiş, după care femeia s-a mutat. Întrucât fostul soţ începuse s-o ameninţe cu moartea, ea a sesizat Poliţia. Individul a fost amendat cu 300 lei şi i-a fost întocmit dosar penal pentru ameninţare. În loc să se potolească, insul şi-a pus la punct planul de răzbunare în timp ce era cercetat în acest dosar, mai ales că ştia de unde lua fosta nevastă maşina pentru a merge la serviciu. În ziua de 23 decembrie 2016, înainte să se lumineze de ziuă, a pândit în apropierea staţiei de autobuz şi, când femeia a apărut, a lovit-o cu o piatră în cap, de mai multe ori, până a omorât-o şi apoi a târât-o sub un pod de pe DN 73C. A abandonat trupul fără viaţă în albia Râului Bratia şi s-a întors acasă, spunându-le celor două fiice că mama lor „e la pescuit”. Trupul neînsufleţit al Mihaelei Şerban a fost găsit ulterior de un cioban, care venise cu oile la adăpat. Bărbatul a crezut iniţial că e vreun animal, însă apoi şi-a dat seama că e o femeie moartă şi a dat alarma. Principalul suspect, soţul acesteia, şi-a recunoscut fapta. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!