După ce s-au văzut cu strada asfaltată – şi consolidată la jumătatea fragmentată de prăbuşirea malului „trezit” de asfaltatori dintr-o adormire de patru decenii de la precedenta alunecare – localnicii din zona aflată în spatele Pieţei Centrale doresc şi extinderea reţelei de gaz. Artera pornită de la Biserica „Sfântul Ilie” urcă în Grui, cu care se intersectează, şi continuă până la Bughea de Jos. Ca să beneficieze de cel mai modern sistem de încălzire – capitol la care municipalitatea are restanţe faţă de o grămadă de zone şi nu neapărat periferice -, mai mulţi cetăţeni de pe strada Henry Richard cer Primăriei să joace rolul de intermediar în tratativele cu compania de gaz. Lumea s-a mobilizat în ideea de a strânge semnături, auzind, probabil, că alţii au procedat la fel, dar mai departe nu ştiu cui să i se adreseze.
Primăriei, a informat Liviu Ţâroiu la secţiunea „Diverse” a şedinţei Consiliului Local din 29 iunie 2017, unde s-a ridicat chestiunea alimentării cu gaze a tronsonului care nu beneficiază de această utilitate, mult mai la îndemână decât lemnul ori cărbunele, a căror procurare a devenit o problemă. „În program am avut extinderea reţelelor de gaz în toate zonele în care lipsesc. Suntem în discuţie cu Distrigaz, fiindcă dânşii vor ca noi să facem investiţia, să o finanţăm şi, după aceea, să le-o cedăm cu titlu gratuit. Eu n-am fost până acum de acord. Încă discut cu parlamentari ai Argeşului, ca să modifice legislaţia. Pentru că nu se poate, o facem noi, dar să ne plătească redevenţă! Toate străzile sunt luate în calcul. Am primit cereri de pe toate străzile, important este să facem paşi. Să vină cu tabelul, cu cerere, şi le depun la noi. Sunt cereri tip la Biroul de Urbanism.”, i-a anunţat primarul pe toţi cei interesaţi să devină beneficiari ai acestui serviciu.
Locuitorii străzii Profesor Gheorghe Mitu au încercat să rezolve aceeaşi carenţă tratând direct cu societatea de gaz. Ce au rezolvat a transmis public secretarul Nicolae Ghinea, care are casa pe această stradă situată de la Pedagogic în sus, către Măţău. „Ieri (n.r. 28 iunie 2017), am primit răspunsul: o finanţaţi, o plătiţi şi vă băgăm ţeava. 1.640.000.000 lei vechi. Noi, proprietarii, s-o finanţăm. Aşa mi-a venit răspunsul, eu s-o plătesc, 1,6 miliarde, iar el, cu contribuţie de 30 de milioane. Am făcut toţi cerere de pe stradă, am trimis cererile, au fost analizate, au venit şi au făcut măsurătorile şi calculul şi avem de plată 1,6 miliarde.”, i-a descurajat secretarul pe cetăţenii aflaţi în etapa de aşteptare. Dar, în varianta descrisă de primar, plăteşte Primăria şi percepe redevenţă administratorului reţelei. Cu condiţia, bineînţeles, să se modifice legea în acest sens.