19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

De Rusalii, dublă sărbătoare la Lereşti: Festivalul Covrigilor cu Ou şi Ziua Comunei

În după amiaza zilei de mare sărbătoare a Rusaliilor, când se ţine, de la înfiinţare, „Festivalul Covrigilor cu Ou”, unit, în 2017, cu Ziua Comunei, lereştenii îşi invită vecinii câmpulungeni şi musceleni la petrecere. Parteneriatul între Primăria şi Consiliul Local Lereşti şi Asociaţia „Alunelul” a produs o dublă sărbătoare, avându-l cap de afiş pe părintele Cristian Pomohaci, unul dintre cei mai apreciaţi interpreţi de muzică populară la ora actuală. Cele două evenimente, festivalul dedicat produsului tradiţional lereştean, în lipsa căruia masa de Paşti nu este completă, şi acţiunile ţinute în cinstea localităţii şi oamenilor săi debutează în acelaşi timp, la ora 13.00, la Căminul Cultural Lereşti, respectiv Parcul Lereşti. După cum am precizat într-o ediţie anterioară, autorităţile locale de la Lereşti au avut înţelepciunea să încredinţeze organizarea spectacolului unor specialişti în domeniu, Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” şi Casa de Cultură Bascov, care vor deplasa la eveniment forţe în regulă, cântăreţi şi dansatori. Câmpulungenii vor veni cu Ansamblul „Carpaţi” şi soliştii vocali cu care colaborează, iar bascovenii, cu Ansamblul folcloric „Doina Bascovului”, care, după cum veţi vedea, are un efectiv de artişti de-a dreptul impresionant. 

Programul zilei de 5 iunie 2017 se prezintă astfel: 

10.00-13.00: Slujba de hram oficiată la Biserica „Sfânta Treime” Răceni, din satul Voineşti; 

13.00-15.00: „Festivalul Covrigilor cu Ou”, organizat de Asociaţia „Alunelul”; 

15.00-16.00: Festivitatea oficială a Zilei Comunei, cu mesajele invitaţilor şi premierea elevilor cu rezultate foarte bune la olimpiade, a cuplurilor cu peste 50 de ani de căsnicie, a veteranilor de război şi a militarilor. Cu aceeaşi ocazie, va fi vernisată expoziţia de scenografie a artistului plastic Bob Nicolescu. 

16.00-22.00: Programul artistic susţinut de artiştii celor două instituţii de cultură, invitat de onoare fiind preotul Cristian Pomohaci.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!