25.5 C
Campulung Muscel
16/06/2025

Boncoi s-a judecat cu Vintilă pentru modificarea unui titlu de proprietate

Chestiunile legate de pământ şi proprietate continuă să alimenteze diferendele supuse analizei instanţelor de judecată, singurele în măsură să limpezească lucrurile în relaţia dintre autorităţi şi cetăţenii care revendică un drept. În cazul pe care îl vom relata în continuare, Constantin Vintilă, pârât, alături de autorităţile cu sarcini legate de eliberarea titlurilor de proprietate, într-un proces declanşat de şeful administraţiei publice locale de la Valea Mare Pravăţ, se afla în posesia unui astfel de document din anul 1994. Litigiul deschis la Judecătoria Câmpulung de reclamantul Ion Boncoi, în calitate de primar al comunei, a urmărit obţinerea unei hotărâri judecătoreşti, prin care să se constate nulitatea parţială a acestui titlu de proprietate eliberat în urmă cu 23 de ani în favoarea familiei Vintilă. Modificarea, din câte am putut constata din rezumatul soluţiei adoptate de magistratul câmpulungean, nu a privit suprafaţa de teren recunoscută beneficiarului respectivului act, ci categoria terenului, cât şi vecinătăţile acestuia, corectate pe cale judecătorească. 

Acţiunea avându-le ca părţi pe edilul-şef al comunei Valea Mare Pravăţ, iniţiator al demersului în instanţă şi reclamant în cauza de natură funciară, iar, ca pârâţi, pe Constantin Vintilă, Comisia Locală de Fond Funciar Valea Mare Pravăţ şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar, a fost înregistrată pe 16 februarie 2016 şi s-a finalizat o jumătate de an mai târziu. Câştig de cauză a avut reprezentantul administraţiei publice locale, care a reuşit, prin intermediul instanţei, modificarea titlului de proprietate deţinut de cetăţeanul Constantin Vintilă. Mai precis, un document emis de Comisia Locală de Fond Funciar Valea Mare Pravăţ, la data de 20 iulie 1994, în baza unei cereri, însoţită de actele de rigoare, depuse de cel acţionat în instanţă de primar. Titlul de proprietate fusese eliberat pe numele lui Constantin If.Vintilă. Ambele tabere au avut posibilitatea să-şi apere poziţia în cadrul procesului cu înscrisurile deţinute şi, mai mult decât atât, s-a dispus şi efectuarea unei expertize tehnice de specialitate, care să lămurească, pe lângă alte aspecte necesare adoptării unei hotărâri corecte, dacă suprafaţa de teren din actul de proprietate din 1994 concordă cu cea care a făcut obiectul procesului verbal de punere în posesie din 2015.

Se pare că autorităţile funciare desemnate în comisia locală s-au arătat disponibile de a-l pune în posesie pe Constantin Vintilă asupra terenului amplasat în punctul denumit „Izlaz Valea Mare”, deşi, în actul emis de comisie, altul era amplasamentul parcelei cu pricina. Aşa a şi rămas, într-un final, pe 6 octombrie 2016, instanţa admiţând acţiunea şefului Executivului şi obligând Comisia Judeţeană de Fond Funciar să modifice titlul de proprietate al lui Constantin Vintilă. Adică, în loc de 2.000 de metri pătraţi, suprafaţă situată în extravilan, categoria „livadă”, în punctul „În Pruni”, învecinată, la Nord, cu Ion Stănciuloiu, la Est, cu şoseaua Câmpulung-Stoeneşti, la Sud, cu Ion Bomboş, iar, la Vest, cu Gheorghe Diaconu, va fi menţionat terenul de 2.000 de metri pătraţi, din categoria „păşune”, situat în extravilan, în punctul „Izlaz Valea Mare”, învecinat, la Est, cu Adrian Vintilă şi Constantin Vintilă, la Vest, cu Pârâul Valea Foii, la Sud, cu C.F.R., iar, la Nord, cu rezerva Primăriei. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!