19.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Un musulman stabilit la Vlădeşti acuză Primăria că a amplasat o troiţă în faţa casei sale

De mai mulţi ani, un om de afaceri de origine turcă s-a stabilit în comuna musceleană Vlădeşti. De ceva timp, Turan Feizula are un conflict cu primarul localităţii, Cristian Dică Hristu, pe care îl acuză că ar fi aprobat amplasarea unei troiţe ortodoxe chiar în faţa casei lui, care este de religie musulmană. Cu această nemulţumire, musulmanul s-a dus la redacţia „Jurnalul de Argeş”, care i-a prezentat cazul într-un articol publicat la finele lunii martie. 

Concret, Turan Feizula are o casă la Vlădeşti şi spune că, din cauza unor probleme mai vechi, actualul primar, Cristian Dică Hristu i-ar face tot felul de şicane. Omul de afaceri Turan Feizula le-a spus celor de la „Jurnal de Argeş” că Primăria Vlădeşti a pus o troiţă în faţa casei sale, lucru deloc normal în condiţiile în care acesta este de religie musulmană, iar troiţa este un simbol creştin-ortodox. „Mi se pare ceva făcut intenţionat. Şi tot în faţa casei mi-au pus două ghene de gunoi şi au amplasat un loc de joacă aflat la doar un metru, fapt ce pune în pericol integritatea copiilor care vin să se joace. Iar respectivul loc de joacă nu este împrejmuit cu un gard de protecţie, aşa cum ar fi normal.”, le-a spus Turan Feizula.

Legat de acuzaţiile lui Turan Feizula, iată ce le-a declarat Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădeşti: „Respectiva troiţă, la care face referire domnul Turan, a fost realizată de o persoană fizică, nu de Primărie, şi este la vreo 13 metri de casa sa. În ceea ce priveşte cele două ghene de gunoi, acestea sunt amplasate în intersecţii, conform legii, şi aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local. Cât despre locul de joacă, mi-am notat această problemă şi el va fi împrejmuit”.

 „Problema la domnul Turan e că a rămas cu un soi de moştenire de pe vremea lui Baiazid şi a Imperiului Otoman”

Turan Feizula a încercat de mai multe ori să soluţioneze aceste probleme, însă toate demersurile sale s-au lovit de indiferenţa autorităţilor. „Am luat legătura cu cineva de la Consiliul Judeţean Argeş. Însă cei de la CJ Argeş au spus că nu este de competenţa lor. Am vorbit şi cu primarul de la Vlădeşti şi mi-a zis, pur şi simplu, că el e primar şi face ce vrea.”, le-a declarat omul de afaceri celor de la „Jurnal de Argeş”.

Turcul spune că diferendul a început atunci când cel care este acum primar i-a făcut casa la roşu, iar proiectul a avut unele probleme: „Când mi-a construit casa, a făcut greşeli, iar eu am întrerupt colaborarea. Însă, indiferent ce a fost, primarul are obligaţia de a-şi servi concetăţenii şi nu să-i împartă”.

Primarul Cristian Dică Hristu recunoaşte că l-a ajutat pe Turan Feizula cu construcţia casei, dar că „atunci nu au fost niciun fel de probleme. Până să iasă la pensie, nu a fost nicio problemă. Probabil că acum are prea mult timp liber. Nu schimbăm noi legislaţia pentru că a venit domnul Turan. El trebuie să se adapteze la legislaţia românească. Problema la domnul Turan e că a rămas cu un soi de moştenire de pe vremea lui Baiazid şi a Imperiului Otoman”.

Legat de troiţa amplasată aproape de casa sa, Turan Feizula spune că nu a sesizat până acum comunitatea musulmană: „Am lăsat la bunul simţ al oamenilor şi am vrut să văd nivelul lor de reactivitate la respect. Din păcate, nu am văzut nimic”. Musulmanul mai reclamă că în zona în care locuieşte mai sunt şi alte probleme: „De multe ori, în zonă se aruncă şi cadavre de animale. Iar staţia de autobuz pentru angajaţii de la Dacia este tot în faţa casei mele şi, de multe ori, acolo este o mizerie de nedescris”. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!