19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Peste 188.000 euro, daune materiale şi morale.CRIMINALII, EXECUTAŢI SILIT

Familia vrea să intre în posesia daunelor câştigate în instanţă

Unul dintre tinerii găsiţi vinovaţi că l-au ucis pe taximetristul Dumitru Gruianu, în noaptea de 4 februarie 2012, Vasilică Lucian Milea, a făcut o solicitare la Judecătoria Piteşti, prin care a cerut contopirea condamnării pentru omor cu cea pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Dosarul a fost înregistrat în septembrie 2016, la doi ani după ce a fost condamnat pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice şi la trei ani, după cea de omor. 

Judecătoria Piteşti a dispus contopirea pedepselor primite de Vasilică Lucian Milea

Pe 27 mai 2013, Tribunalul Argeş l-a condamnat pe Vasilică Lucian Milea, pentru omor cu circumstanţe agravante de omor calificat şi omor deosebit de grav, prin cruzime, la 25 de ani de închisoare, iar pe Valentin Popescu, tot pentru omor, cu agravante de la omorul calificat şi omorul deosebit de grav, la 10 ani de închisoare (fiind minor la data comiterii infracţiunii, dar având discernământ). Băieţii, dar şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş au contestat condamnarea la Curtea de Apel Piteşti, dar cererile le-au fost respinse. Aşa că dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-a pronunţat definitiv, pedepsele rămânând neschimbate.

20 iunie 2014 a fost data la care Vasilică Lucian Milea a fost condamnat de instanţa Judecătoriei Câmpulung, pentru că a condus fără permis maşina taximetristului pe care l-a omorât. Pedeapsa a fost de trei ani de închisoare.

Inculpatul Vasilică Lucian Milea, după cererea depusă la Judecătoria Piteşti, a primit contopirea pedepselor menţionate: 25 de ani de închisoare şi 5 ani, interzicerea unor drepturi, pentru omor, şi 3 ani de închisoare, pentru conducere fără permis, urmând să o execute pe cea mai grea, 25 de ani de închisoare şi 5 ani, interzicerea unor drepturi. Hotărârea a fost dată pe 29 noiembrie 2016.

Familia lui Dumitru Gruianu a primit încuviinţarea instanţei de a începe executarea silită a celor doi criminali

În februarie, anul acesta, familia celui ucis, Dumitru Gruianu, a apelat la Judecătoria Câmpulung, prin Biroul Individual al Executorului Judecătoresc Mitu Mihai Ioan, pentru a intra în posesia despăgubirilor câştigate prin sentinţa penală a Tribunalului Argeş, rămasă definitivă prin deciziile Curţii de Apel Piteşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, plus cheltuielile de executare. Cererea membrilor familiei Gruianu a fost admisă, instanţa încuviinţând începerea executării silite, în acelaşi timp autorizând creditorii să treacă la executarea silită, prin toate formele de executare. 

Prin sentinţa 10/MF, pronunţată la data de 27 mai 2013, Vasilică Lucian Milea, în solidar cu inculpatul minor Valentin Nicolae Popescu – acesta din urmă, în solidar cu părţile responsabile civilmente (părinţii, Nicolae şi Magdalena Popescu) – a fost obligat la plata sumei totale de 38.076,81 euro, daune materiale către soţia lui Dumitru Gruianu, Ana Lăcrămioara Gruianu, şi către fiii Eusebio Ioan Gruianu şi Remus Dumitru Gruianu, şi a sumei de 100.000 de euro către Ana Lăcrămioara Gruianu şi a câte 50.000 de euro către Eusebio Ioan Gruianu şi Remus Dumitru Gruianu (sume calculate în lei, la data efectuării plăţii). 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!