6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Moşnenii din Coteşti, ajutaţi cu un teren, ca să asigure apă animalelor

La cererea reprezentanţilor Obştei Moşnenilor Coteşti, care a îmbrăcat forma unui proiect de hotărâre pus în dezbaterea Consiliului Local, pe 27 martie 2017, aleşii au fost de acord cu darea în folosinţă gratuită, timp de 10 ani, a unui teren în suprafaţă de 4 metri pătraţi, aparţinând domeniului public al comunei Godeni. Suprafaţa solicitată de Obşte este situată peste drum de podeţul pietonal ce leagă zona din centrul satului cu uliţa comunală „Bogdani” din satul Coteşti. Ea le este necesară beneficiarilor normei locale adoptate recent pentru amplasarea unui grup de măsură şi a unui tablou electric necesar alimentării cu energie electrică a unei pompe, în vederea asigurării apei pentru animalele care păşunează pe izlazul Obştei. Parte a hotărârii Consiliului Local este şi contractul de comodat anexat documentaţiei de şedinţă apărute pe ultima sută de metri. Adică în ziua în care a fost programată întâlnirea oficială a aleşilor de la Godeni, atunci fiind depusă cererea Obştei Moşnenilor Coteşti şi tot atunci fiind redactate actele necesare pentru includerea ei în dezbaterea Consiliului Local, proiectul de hotărâre şi expunerea de motive a primarului, raportul compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei, plus avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. 

La începutul şedinţei, înainte ca membrii Legislativului să intre în subiectele propuse de Executiv şi studiate la comisii, primarul Ion Pădureanu a anunţat că trebuie introdusă pe ordinea de zi chestiunea punerii la dispoziţia Obştei a celor 4 metri pătraţi solicitaţi. Amănunte legate de urgenţa aprobării proiectului de hotărâre prezentat în scurt au fost oferite de consilierul Constantin Dorcioman. „Ieri (n.r. 26 februarie 2017), a fost şedinţă la Obşte şi s-a stabilit că, pentru a se asigura apa necesară animalelor care păşunează pe izlazul Obştei, trebuie să montăm o pompă. Prin urmare, s-a depus o cerere către Consiliul Local, prin care se solicită un teren de 4 metri pătraţi, pentru amplasarea unui grup de măsură şi a unui tablou electric necesar alimentării cu energie electrică a unei pompe, ce va alimenta cu apă izlazul Obştei.”, a descris alesul, pentru colegi, în ce constă punctul apărut în ziua şedinţei.  „Aşa cum a spus şi domnul consilier Constantin Dorcioman – a intervenit primarul Ion Pădureanu -, lângă un stâlp de electricitate se va monta un branşament pentru alimentarea cu curent electric a unei pompe de apă pentru izlaz. Conducerea Obştei a stabilit că este necesar în vederea asigurării apei pentru animalele care păşunează pe izlaz.” Consilierii locali au fost de acord atât cu completarea ordinii de zi cu această doleanţă, cât şi cu conţinutul ei, aprobând-o cu unanimitate de voturi.

Tot legat de o obşte, de data aceasta, cea a comunei Berevoeşti, a avut o remarcă, la „Diverse”, consilierul Constantin Costea. „Sunt mulţi cetăţeni care au dramuri la Obştea Berevoeşti; ar fi bine să discutăm cu Primăria Berevoeşti ca, atunci când se fac plăţile către membrii Obştei, să aducă şi cereri pentru lemne, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să stea ore întregi la rând pentru cereri.”, a afirmat acesta, corectat de colegul Florin Olteanu, potrivit căruia nu cu Primăria trebuie discutat, ci cu Obştea. Iar discuţia trebuie să o întreprindă delegaţii cetăţenilor în Obşte, a adăugat Ion Tănase.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!