31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Viceprimarul Dorel Rumînescu va trebui să le dea de muncă şoferilor de microbuz atunci când nu fac curse cu elevii

Subiectele legate de Învăţământ, care au necesitat votul consilierilor locali din comuna Godeni, au continuat cu o solicitare transmisă finanţatorilor, pe 6 februarie 2017, de conducerea Şcolii Gimnaziale Coteşti – Godeni, prin care aceasta sublinia importanţa introducerii şi a celui de-al doilea microbuz şcolar pentru transportul elevilor unităţii şi a preşcolarilor de la grădiniţele din localitate. În toamna anului 2015, administraţia publică locală a beneficiat de un microbuz marca Opel Movano, transmis fără plată din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în cel al Unităţii Administrativ-Teritoriale Godeni, conform unui proces verbal de predare-primire din 8 septembrie 2015. 

Cererea instituţiei şcolare a stat la baza unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Pădureanu, având ca obiect „necesitatea înfiinţării unui post suplimentar de şofer, necesar deservirii microbuzului şcolar primit în baza O.U.G. nr.115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României, la nivelul Uniunii Europene.”

Prin urmare, la şedinţa de Legislativ local, din 27 februarie 2017, aleşii au fost de acord să se creeze un post contractual suplimentar de şofer I în cadrul Compartimentului Administrativ şi Servicii din aparatul de specialitate al primarului comunei Godeni, al cărui ocupant se va îngriji de naveta elevilor şi copiilor de grădiniţă la unităţile de pe teritoriul localităţii. N-au lipsit dezbaterile pe marginea acestei teme, care a mai fost abordată şi anul trecut, fără ca Executivul şi Legislativul să se pună de acord, nu neapărat în privinţa înfiinţării postului, ci a atribuţiilor pe care le va exercita persoana angajată. 

Luna trecută, consilierul Bogdan Nicolae Pătru şi-a informat colegii că, la nivelul Comisiei pentru Activităţi Economico-Financiare, Ion Livezeanu a propus ca „şoferii, după efectuarea transportului elevilor, să efectueze în continuare programul, la dispoziţia viceprimarului”. Autorul propunerii, nominalizat de coleg, a completat: „După efectuarea curselor, să rămână la dispoziţia viceprimarului. Având în vedere că sunt doi, cursele se fac mai repede. Este vorba de timpul de lucru.” 

La întrebarea lui Ion Aldea, referitoare la umplerea intervalului de timp cuprins între orele 9.00 şi 12.00, primarul Ion Pădureanu a informat că şoferii vor executa ce este nevoie la şcoală. Situaţie în care – a revenit în discuţie Ion Livezeanu – „domnul director de la şcoală să dea Consiliului Local confirmare cu ce au făcut ei acolo.”

Ion Aldea a reamintit că, la o întrunire anterioară, primarul Ion Pădureanu a vorbit despre posibilitatea trecerii, pe rând, a şoferilor de microbuz pe tractor. „Da, şi ori de câte ori am nevoie, îi voi chema. Dacă nu sunteţi de acord cu cel de-al doilea microbuz, atunci votaţi să-l dăm altei şcoli.”, a afirmat şeful Executivului. Variantă respinsă verbal de doi dintre aleşi, Ion Livezeanu şi Constantin Dorcioman, în numele celorlalţi, probabil, care au afirmat că nu nevoia şcolii de maşină se află sub semnul întrebării, de vreme ce unitatea de învăţământ a transmis o adresă în acest sens, ci ce fac cei doi şoferi în restul timpului, atunci când nu sunt la volanul microbuzelor şcolare. Vor lucra altceva, i-a asigurat conducătorul localităţii. 

Alt inconvenient care trebuie rezolvat şi care reprezintă o reluare a unei cerinţe mai vechi: transportul copiilor de la centru cu aceste microbuze şcolare, în condiţiile în care vor exista doi şoferi, lucru care s-a făcut şi până acum, a ţinut să se ştie primarul Ion Pădureanu. Problema era, însă, ceea ce se întâmplă seara, când, potrivit lui George Sandu, vin părinţii şi îi iau de la centru. Cu angajamentul primarului că va fi rezolvată chestiunea transportului şi pentru sfârşitul zilei şi cu menţiunea că postul se va ocupa prin concurs, aleşii au aprobat, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea postului suplimentar de şofer.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!