15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Bărbat din Boteni, mort în spital după o operaţie la coloană

Familia crede că a fost răpus de o bacterie intraspitalicească

Dramă într-o familie din Boteni! Aurelian Iosifescu, de 46 de ani, s-a internat la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Capitală, ca să se opereze, după ce a căzut din căruţă, dar, după patru săptămâni, s-a întors acasă în sicriu. Rudele îl plâng şi susţin că bărbatul nu a murit din cauza accidentului suferit, ci răpus de o bacterie pe care a contactat-o în spital. De asta s-au convins când au primit certificatul de deces, în care este consemnat, printre cauzele morţii, şi această infecţie cu “clostridium difficile”.

Aurelian Iosifescu a căzut din căruţă pe 16 ianuarie

Aurelian Iosifescu, căsătorit în comuna Boteni, era un om muncitor, iar, pe 16 ianuarie, a plecat cu căruţa, să aducă acasă fânul păstrat într-un grajd. După ce l-a încărcat în atelaj, bărbatul a căzut de la o înălţime de aproape trei metri, lovindu-se la coloană. A fost o zi fatidică, mai ales că se împlineau şase săptămâni de când îşi îngropase tatăl. Aurelian Iosifescu a ajuns de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung, unde s-a constatat că avea vertebrele tasate. Medicii de aici l-au transferat de urgenţă la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Capitală. Trei zile mai târziu, doctorii l-au operat la coloană, având o fractură cominitivă corp vertebral C7. Intervenţia chirurgicală a decurs normal, iar, timp de două zile, musceleanul a fost stabil. „Nu mi-a spus nimeni nimic. A zis că operaţia a reuşit şi vedem urmările.”, a povestit printre lacrimi Doiniţa Iosifescu, soţia pacientului. Şi urmările au fost devastatoare pentru Aurelian. 

Pe 21 ianuarie, au apărut complicaţiile

După numai două zile de când soţia lui Aurelian a fost informată că operaţia a reuşit, starea omului s-a înrăutăţit brusc. A fost tratat cu antibiotice, dar fără efect. Doiniţa Iosifescu, soţia musceleanului, a povestit că, în perioada în care acesta a stat în spital, a făcut continuu febră şi diaree, dar nu îi explica nimeni din secţie ce se întâmplă. „Temperatură, diaree, a făcut din ianuarie. Nu spunea nimeni nimic. Le-am spus: “Dacă trebuie vreun medicament şi nu îl aveţi aici, spuneţi! Fac rost şi-l aduc.” “Nu, că nu trebuie nimic, că are tot ce trebuie.” Când l-au băgat la Terapie Intensivă, mi-au spus că a făcut şoc septic şi că nu mai scapă… Doar atât mi-a spus şi a plecat doctorul.”, a mai povestit femeia.

La o lună de la internare, bărbatul a murit

Pe 24 martie, bărbatul ar fi împlinit 47 de ani, dar s-a stins din viaţă pe 19 februarie. Soţia a povestit că, timp de cinci săptămâni, a stat pe scaun lângă patul lui, chiar şi atunci când a fost mutat la Terapie Intensivă. A vorbit cu el până în ultima clipă, iar cu ultimele puteri i-a spus că o iubeşte. După câteva ore, a murit. În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că pacientul a decedat de „megacolon toxic”, precizând în document infecţia cu “clostridium difficile”, o infecţie nosocomială des întâlnită în spitale. Aurelian Iosifescu era căsătorit cu Doiniţa Iosifescu de 22 de ani. Cei doi au împreună doi copii, de 19 şi 21 de ani. După moartea tatălui, care lucrase ca şofer, aceştia au fost nevoiţi să se angajeze, mama lor neavând serviciu. Ei bănuiesc că infecţia a fost luată din spital, cel mai probabil, în timpul intervenţiei. Membrii familiei Iosifescu nu au făcut plângere împotriva unităţii, pe motiv că nu au bani, lucru ce i-a împiedicat să sesizeze vreo instanţă în acest sens. Acum nu le-a mai rămas decât să plângă la mormântul bărbatului. 

Indiferent dacă rudele depun sau nu plângere, Spitalul “Bagdasar Arseni” este deja în atenţia autorităţilor, după ce o tânără pacientă a murit pe 26 ianuarie, pentru că ar fi fost infectată cu “clostridium difficile” şi “staphylococcus aureus”. Decesul lui Aurelian Iosifescu este al doilea caz de infecţie nosocomială înregistrat la “Bagdasar Arseni” în ultimele luni. Deocamdată, conducerea unităţii sanitare nu vorbeşte despre măsurile luate în această perioadă. În schimb, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică sunt în control încă de săptămâna trecută. S-au recoltat probe din sălile de operaţii, din saloane şi chiar de pe holuri pentru a se stabili cât de bine se face curăţenie. Raportul autorităţilor ar putea fi gata săptămâna viitoare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!