37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

În 2017, continuă montarea camerelor video în Nordul satului Schitu Goleşti, în Loturi şi Valea Pechii

În cadrul primei întâlniri din acest mandat a noilor aleşi locali de la Schitu Goleşti, în luna iulie, aceştia au corectat o hotărâre adoptată în 2015, care stabilea, în esenţă, numărul de camere de luat vederi, care urmau a fi montate pe teritoriul localităţii. Hotărârea 69/2015 a fost modificată în sensul suplimentării numărului de dispozitive, dar şi al înlocuirii celor mobile cu unele fixe. Ba chiar gestionarii banului public au apreciat că vor ieşi în câştig dacă, în loc de trei camere mobile, vor achiziţiona şapte fixe, preţul fiind acelaşi. Prin norma de acum doi ani, privitoare la organizarea pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor şi protecţia persoanelor în anul următor, se stabilise, prin vot al legiuitorilor locali, să fie montate pe cuprinsul comunei 12 camere video (9 fixe şi 3 mobile). Unul dintre componenţii Consiliului Local a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii unei firme cu acest domeniu de activitate, au fost informaţi că o cameră rotativă necesită manipulare permanentă pentru a-şi îndeplini funcţia. Iar în privinţa costurilor, o cameră rotativă este mult mai scumpă decât una fixă. „Astfel, propun a se renunţa la montarea celor trei camere mobile, care să fie înlocuite cu alte şapte camere fixe, care să acopere zona. Preţul celor 16 camere propuse a fi montate este acelaşi cu preţul celor 12 (9 fixe şi 3 mobile).”, a precizat consilierul Luca. 

Zonele în care urmau a fi montate arătau astfel: 8Intrarea în comună, partea de Nord – Trinina; 8Complex Schitu Goleşti; 8Cămin Cultural Schitu Goleşti; 8Uliţa Tănăseşti; Uliţa Iezilor, Uliţa Valea Pechii; 8Intrare Orăşel Minier; 8Drum Capu Piscului; 8Târg Lăzăreşti; Uliţa Burneşti; 8Cămin Cultural Lăzăreşti; 8Intrare Uliţa Gării – Lăzăreşti; 8Intrarea în comună, partea de Sud; 8Punct Bănică – Lăzăreşti; 8Sat Loturi; 8Sat Valea Pechii, punct mal Stanciu.

Hotărârea privind organizarea pazei obiectivelor, a bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor a fost actualizată şi pentru anul 2017, sistemul clasic, cu cinci paznici, fiind completat cu cel de supraveghere video, care, în prima etapă, va ajunge la 20 de camere. La şedinţa de la finele lui octombrie, consilierul Costel Copăescu şi-a exprimat reţinerea cu privire la organizarea fără cusur a pazei la nivelul comunei, de vreme ce, în numai două săptămâni, în perioada amintită, la Schitu Goleşti au avut loc trei spargeri. „Sistemul de pază va fi îmbunătăţit. Vom demara procedura de licitaţie pentru achiziţia şi montarea de camere de luat vederi pe raza comunei.”, a informat viceprimarul Iulian Duţă, toamna trecută.  

La începutul acestui an, primarul Vasile Tudorel Miriţă a anunţat că: “Şi în anul 2017 va continua programul de montare a camerelor de luat vederi în partea de Nord a satului Schitu Goleşti şi în satele Loturi şi Valea Pechii. În momentul implementarii proiectului vor fi invitaţi şi membrii Comisiei nr.2 sau ai comisiei de recepţie, ca, împreună cu reprezentanţii Primăriei, să găsească soluţiile unanim acceptate cu privire la amplasamentul şi poziţionarea viitoarelor camere de luat vederi.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!