25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Prin investiţiile derulate, Mioveniul a devansat Câmpulungul şi Curtea de Argeş

Oraşul Mioveni s-a dezvoltat mult în ultimii ani, multe investiţii fiind în derulare din fonduri proprii sau cu bani europeni, ajungând pe locul doi în Argeş, înaintea municipiilor Câmpulung şi Curtea de Argeş. Primarul monitorizează atent evoluţia lucrărilor la noul spital de la Racoviţa, dar a prezentat pe Facebook şi proiectul pilot implementat la staţia de epurare din oraş. Pe lângă acestea, până la finele anului, se va da în folosinţă un bloc nou. Lucrările sunt avansate şi la centrul multifuncţional din cartierul Făget.

Centru Pilot pentru compostarea nămolului la staţia de epurare

În cadrul Staţiei de Epurare, gestionată de Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, a fost inaugurat un Centru Pilot pentru compostarea nămolului provenit în urma procesului de epurare a apelor menajere de pe raza oraşului. Pentru realizarea acestui Centru Pilot a fost nevoie de colaborare cu specialişti în domeniu, din Uniunea Europeană, precum şi de o soluţie inovatoare de compostare, unică în România, Tehnologia GORE Cover. Această tehnologie de compostare reprezintă o soluţie ecologică ce îndeplineşte normele europene privind tratarea deşeurilor organice şi a nămolurilor de la staţiile de epurare, care presupune îmbogăţirea nămolului cu un amestec de material energetic şi acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru şi un sistem de aerare. Special proiectată pentru tratarea deşeurilor biodegradabile la nivel industrial, membrana microporoasă folosită creează un micro-climat constant, care accelerează procesul de descompunere. În combinaţie cu sistemul de aerare, creează condiţii ideale de compostare pentru descompunerea aerobică a deşeurilor organice, în acelaşi timp, reţinând eficient până la 97% din mirosuri şi alte emisii gazoase şi până la 99% din microbi şi praf. Sub control automatizat, sistemul funcţionează autonom, timp de opt săptămâni, până la obţinerea unui compost de foarte bună calitate. Avantajele folosirii sistemului de compostare sunt: reducerea emisiilor de mirosuri cu până la 97%; eliminarea patogenilor în condiţii de siguranţă; Capacitate de tratare mai mare pe spaţiu restrâns; stabilizarea şi reducerea volumului de deşeu înainte de depozitare, conform legislaţiei în vigoare; compostare pe toată perioada anului; obţinerea unui compost de calitate superioară în cel mai scurt timp.

Blocul nou, gata la finele anului

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a declarat că, până la finalul anului, vrea să facă o surpriză familiilor care au nevoie de locuinţe şi să dea în folosinţă un bloc construit în acest sens. Lucrările sunt avansate şi la centrul multifuncţional din cartierul Făget. „Acolo vom deschide până la 1 decembrie un dispensar şi un centru cultural în care doresc să organizez şi un Revelion, iar în ianuarie 2017 dăm drumul şi la grădiniţă şi-i mutăm pe micuţi în casă nouă. Pentru anul 2017 avem în vedere mai multe proiecte mari cu finanţare europeană. În primul rând, mă refer la o uzină de apă cu puţuri forate, care costă 1,5 milioane de euro, apoi este cartierul nou de lângă Uzina Dacia, pe care îl avem în vedere şi, nu în ultimul rând, avem proiectul centurii ocolitoare.”, a declarat primarul Ion Georgescu.

Avansează construcţia noului spital

Oraşul Mioveni va avea un nou spital care va fi realizat în următorii trei ani. Noua construcţie este amplasată în incinta actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon” Mioveni şi va avea şase etaje şi şapte secţii, respectiv Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri. Potrivit conducerii Primăriei, spitalul va fi dotat cu 295 de paturi şi va avea aparatură medicală performantă: Computer Tomograf, echipament de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), Angiograf, Echipament Radiologie (RX). Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 67 milioane de euro, la cheie, bani din Bugetul Local al oraşului Mioveni şi dintr-un credit bancar, două milioane de euro fiind deja plătite constructorului. „Fiecare zi care se încheie pe şantierul noului spital orăşenesc din Mioveni ne aduce cu un pas mai aproape de realizarea acestui măreţ şi important proiect, atât de necesar nu doar comunităţii locale, ci întregului judeţ. După cum se poate observa, stadiul şi evoluţia lucrărilor sunt cele promise de constructor, conform graficului aprobat. Fundaţia spitalului se apropie de final, iar, în paralel, au avansat şi lucrările la plafon, astfel conturându-se parterul viitorului Spital „Sfântul Spiridon” Mioveni.”, a declarat primarul Georgescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!