6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Stăpânii de sclavi, cu autoutilitare şi conturi la bănci, trebuie să dea înapoi ajutoarele

La recenta conferinţă de presă susţinută de prefectul Cristian Soare, marţi, 9 august 2016, acesta a făcut un comentariu referitor la controlul de la Berevoeşti, în cadrul căruia verificările au fost extinse pentru a urmări dacă cele 14 persoane beneficiare de ajutor social aveau dreptul să primească aceste ajutoare. Controlul nu a fost încă finalizat – a precizat prefectul – însă din verificări a rezultat că trei dintre beneficiari deţineau autovehicule utilitare, iar alţi doi, conturi bancare mai mari de 3.000 de lei şi, prin urmare, aceştia nu aveau dreptul la ajutor social. „Prin urmare, vom transmite aceste date la AJPIS (n.r. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială), pentru a efectua demersuri de sistare a ajutorului social şi recuperarea sumelor încasate necuvenit.”, a informat Instituţia Prefectului. 

Cristian Soare a atins subiectul şi în cadrul întâlnirilor purtate în teritoriu, cele mai multe în zona de Nord, întrucât aici au fost descoperite cazurile de sclavie care au scandalizat opinia publică. De altfel, prefectul a recunoscut că aceste deplasări şi discuţii se produc după o perioadă de stres, o perioadă grea şi pentru el. „M-a durut teribil de mult ceea ce s-a întâmplat, a mărturisit acesta. Vizavi de ce s-a întâmplat la Berevoeşti, am fost foarte tranşant. La Berevoeşti, din punctul meu de vedere, vinovat moral este domnul primar. Este foarte clar că domnia sa trebuia să cunoască ce se întâmplă. Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră percepeţi foarte clar acest lucru. Cu atât mai mult cu cât domnia sa a fost şi poliţist. N-am o problemă personală cu dumnealui, ne-am întâlnit, ne-am pupat, ne-am salutat. Dar ca primar cu un mandat în urmă, tatăl lui primar, cu încă un mandat în urmă, este evident că anumite aspecte… şi eu sunt foarte de acord să fii naş. Şi eu am 11 perechi de tineri – şi fără posibilităţi materiale – pe care i-am năşit. Este firesc să le fii aproape când eşti naş. Se spune că eşti părintele spiritual. Trebuie să te şi impui. Din punctul meu de vedere, cred că este o problemă. Nu vreau să fac această analiză pe ce s-a întâmplat. S-a întâmplat, noi trebuie să vedem ceea ce putem face şi să ne implicăm cu adevărat. Asta este mesajul meu şi cu acest lucru trebuie să plecăm la drum. Să ştiţi că aveţi uşa deschisă la Prefectură. Acesta este modul meu de lucru.”, a afirmat prefectul Cristian Soare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!