5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Colonel în rezervă, mort într-un accident, la Voineşti

Grav accident rutier, vineri dimineaţă, la Lereşti! Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din localitate, şi-a pierdut viaţa, după ce maşina pe care o conducea a părăsit carosabilul şi s-a izbit puternic de un podeţ de beton. Şoferul a suferit răni extrem de grave, incompatibile cu viaţa, decedând la scurt timp după impact. Poliţia Rutieră Câmpulung a demarat o anchetă în acest caz, urmând să stabilească cu certitudine cauzele şi împrejurările producerii accidentului. 

Tragedia a avut loc în jurul orei 6.00 dimineaţa, pe drumul judeţean care leagă Câmpulung de Lereşti, în satul Voineşti. Potrivit martorilor, Petre Ferigeanu, ofiţer MApN în rezervă, se îndrepta spre casă, venind dinspre Câmpulung, la volanul unui autoturism Skoda Fabia, plin cu aparatură electro-casnică second-hand. Într-o curbă la stânga, în zona „Herişanu”, maşina, scăpată de sub control, pătrunde în viteză pe contrasens, după care ajunge în afara părţii carosabile, sare peste trei podeţe de beton, se izbeşte de un al patrulea şi ricoşează pe asfalt, la marginea drumului. În urma impactului, extrem de violent, conducătorul auto este rănit foarte grav şi-şi dă ultima suflare câteva minute mai târziu, în braţele unui localnic, care i-a sărit în ajutor. „A sărit trei poduri, nu a pus frână deloc, iar în final, s-a izbit de podul ăla, al patrulea. Când am venit, mai respira, am strigat după ajutor, dar nu a venit nimeni. A trecut o maşină, dar nu a vrut să oprească. A venit apoi cumnatul meu şi mi-a adus o rangă. Am deschis portiera din dreapta, pentru că pe cea din stânga nu am reuşit. El respira, i-am ridicat puţin capul. Era viu atunci. Mai mult de atât nu am putut să fac. A sunat o vecină de aici la 112 şi au venit cei de la SMURD şi atunci au intervenit ei. Eu, acum o lună şi ceva, am mai scos nişte tineri dintr-o maşină care se răsturnase pe şanţ. Băiatul era prins în centură şi i-am tăiat centura ca să-l scot afară. Am fost conştient şi acum că a fost un accident destul de grav, a fost o bubuitură puternică… Îmi pare rău că nu a scăpat! Asta e, s-a dus!”, a declarat lereşteanul. La locul accidentului au ajuns în scurt timp o ambulanţă SMURD şi un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, care l-a scos pe şofer dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Paramedicii au încercat mai bine de o jumătate de oră să-l resusciteze pe fostul ofiţer MApN, însă, eforturile lor au fost zadarnice, Petre Ferigeanu fiind declarat în final decedat. Poliţia Rutieră Câmpulung a demarat cercetările în acest caz şi urmează să stabilească cu certitudine care au fost cauzele care au stat la baza tragediei, urmând să fie luat în calcul şi rezultatul necropsiei. Anchetatorii iau în calcul două variante: fie bărbatului i s-a făcut rău în timp ce şofa, fie a adormit la volan. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!