15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

Proiectele sunt făcute, banii s-au aprobat, dar Pe Richard nu s-a mişcat un pai

La sfârşitul lunii mai, aleşii au aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru „Stabilizarea alunecării de teren şi punerea în siguranţă a corpului drumului pe strada Richard”. Serviciul de proiectare specializată a acestei documentaţii a fost asigurat de firma Infra Civil Engineering SRL, cu sediul în comuna Bradu, contra sumei de 40.500 lei. Aceeaşi societate s-a angajat, pe 24 aprilie 2016, pentru suma de 40.500 de lei, că face „Studii de teren (topografice), Expertiza tehnică, DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii) pentru stabilizarea alunecării de teren şi punerea în siguranţă a corpului drumului pe strada Richard, municipiul Câmpulung, judeţul Argeş”.

Anul trecut, pe 18 mai, municipalitatea a cheltuit degeaba alţi 45.000 de lei pentru serviciile de proiectare tehnică necesare reabilitării străzilor Gruiului şi Richard. Se pare că banii daţi pe proiectul întocmit de CDLA ARG Consult SRL, tot cu sediul în comuna Bradu, au fost ca şi aruncaţi pe fereastră, dacă ne uităm în ce hal a ajuns calea de legătură a locuitorilor din partea de Vest cu centrul municipiului.

Asfaltarea a fost încheiată toamna trecută, iar prima fisură a străzii a apărut la scurt timp. Distrugerea arterei a avansat într-un ritm rapid, în prezent, banda de coborâre a căzut în hăul de sub ea, oamenilor rămânându-le doar o limbă de asfalt, pe care pot trece doar cu piciorul. De când au început primele semne că şoseaua nou asfaltată o ia la vale, autorităţile au închis sensul spre oraş, la puţin timp, şi pe cel de urcare. Acum, cei care locuiesc mai sus de Pensiunea „Magdalena” trebuie să ocolească prin Grui pentru a putea ajunge acasă cu autoturismele. Doamne fereşte! să fie nevoie de intervenţia pompierilor sau a ambulanţei!

Chiar dacă proiectările sunt făcute, iar Primăria a alocat, pe 19 mai, 17 miliarde de lei vechi, la faţa locului nu s-a mişcat un fir de nisip. La momentul respectiv, aleşii au promis că vor găsi, în regim de urgenţă, un constructor, dat fiind caracterul lucrării, care nu suportă amânare, dar se pare că acest lucru a fost greu!

„Vreau să vedeţi ce s-a întâmplat şi cu conducta de apă (probabil, din cauza drumului, s-a fisurat). Au venit de la Edilul, au spart asfaltul, au făcut doar mizerie, fără să repare nimic, au plecat şi nu s-au mai întors. Acum, întrebăm şi noi: pierderile de apă cine le plăteşte, stresul pe care ni l-au creat, cine ni-l plăteşte, moral vorbind? Nimeni, suntem doar bătaia de joc a domnului primar, dânsul ştie situaţia noastră de la începutul anului, de când au început fisurile la drum, dar nu-i pasă că, în curând, vom rămâne şi fără curent. Vă imaginaţi în ce secol trăim?! Ce fel de oameni ne conduc…?! Mă ia durerea de cap!”, e comentariul postat pe Facebook de o locuitoare a străzii Richard, alături de un filmuleţ, care prezintă cele descrise în comentariu. Lângă hăul Văii Richard, stâlpii de electricitate şi copacii s-au înclinat vizibil, iar dacă bucata din drugul de beton, care mai susţine o porţiune din drum, se va prăvăli şi ea, atunci va dispărea de tot calea de acces. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!