15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

S-a cerut împuşcarea ursului care face ravagii la Dâmbovicioara

După ce un urs a vandalizat două maşini, o comisie de specialişti s-a reunit la Dâmbovicioara, în discuţie luându-se două soluţii: relocarea animalului sau împuşcarea lui. O măsură trebuie luată urgent, mai ales că ursul a venit în căutarea mâncării chiar în apropierea caselor din satul Dâmbovicioara. Acum câteva nopţi, localnicii, care se tem că, într-o zi, îi va ataca şi pe ei, au văzut jivina într-o grădină din spatele unei case şi nu au ştiut cum să o alunge. 

Considerându-se că relocarea are puţine şanse de reuşită, s-a optat pentru împuşcare. Pentru asta este nevoie, însă, de o derogare a Ministerului Mediului, fiindcă ursul este specie protejată. Autorităţile abilitate au depus deja solicitare şi se aşteaptă aprobarea ministerului. Potrivit specialiştilor, sacrificarea va trebui să aibă loc în afara arealului Parcului Natural „Piatra Craiului”, pentru ca restul animalelor să nu aibă de suferit.

Lui Ioan Pantea, din Dâmbovicioara, în luna martie, ursul i-a vandalizat autoturismul, o Dacia Papuc, de două ori. Săptămâna trecută, a făcut acelaşi lucru şi cu o Dacia Logan, maşina sorei lui, Victoriţa Simon. Cei doi fraţi au făcut imprudenţa să lase în autoturisme câţiva saci cu mălai, brânză şi alte produse pe care urmau să le ducă la stâna pe care o deţin aproape de Brusturet.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!