19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

9 locuri în care se pot lipi afişe electorale

A început oficial campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, iar la Câmpulung s-au amenajat panourile de afişaj electoral. Sunt nouă zone în Câmpulung pentru ele. Legea interzice competitorilor să utilizeze bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule. 

În campanie sunt permise afişe electorale cu dimensiunile de 500 mm pe o latură şi 350 mm pe cealaltă latură, iar cele prin care se convoacă o reuniune electorală, de 400 mm – o latură şi 250 mm – cealaltă latură. Formaţiunile politice au dreptul să aplice doar un singur afiş electoral pe panourile din locurile stabilite, iar ordinea este stabilită în funcţie de data înregistrării solicitării.

În Câmpulung, panourile cu candidaţii se află în cartierul Grui, la blocul D18 şi în pădure, în Vişoi, la Poşta Turn, în Piaţa Centrală, cartierul Flămânda, zona Gării, Rotunda, Apa Sărată şi în faţa Clubului ARO. Cei care aplică afişele electorale în alte locuri decât cele stabilite prin lege pot fi sancţionaţi contravenţional de Poliţia Locală şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne cu amendă de la 600 la 1.000 de lei.   

Potrivit proiectului de H.G. privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale, preşedintele Biroului Electoral Central, preşedinţii Birourilor Electorale de Circumscripţie, locţiitorii acestora, membrii BEC şi membrii Birourilor Electorale de Circumscripţie primesc o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate. Tot 85 de lei pe zi va primi şi preşedintele Biroului Electoral al Secţiei de Votare şi locţiitorul acestuia, dar nu mai mult de cinci zile, la fel şi operatorul de calculator al Biroului Electoral al Secţiei de Votare. Membrii Birourilor Electorale ale Secţiilor de Votare primesc şi ei câte o indemnizaţie de 85 de lei pentru fiecare zi de activitate pentru o perioadă care nu este mai mare de trei zile. 

Membrii Birourilor Electorale, personalul tehnic auxiliar şi operatorii de calculator au dreptul, de asemenea, la o indemnizaţie pentru cheltuieli de protocol în valoare de 10 lei de persoană pentru fiecare zi de activitate. Persoanele care fac parte din personalul tehnic auxiliar al Birourilor Electorale primesc o indemnizaţie de 65 de lei pentru fiecare zi de activitate. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!