11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Gabriel Pascu, şef la bazinul de înot

Minu Năstase s-a întors la fabrica de mezeluri de la Schitu Goleşti, care a fost cumpărată de Radic Star

Decizie neaşteptată a directorului bazinului de înot de a lăsa munca la stat pentru cea la privat, întorcându-se de unde a plecat, înainte de a fi angajat de Călin Andrei la Primărie! Minu Năstase, fost consilier personal al fostului primar, care l-a propulsat ca şef peste “scăldătoarea” de 29 de miliarde, inaugurată în vara lui 2013, a demisionat din funcţia călduţă. S-a întâmplat săptămâna trecută, pe 15 martie, când Minu Năstase şi-a încheiat socotelile cu Edilul CGA SA, societate în subordinea căreia funcţionează bazinul de înot din Grui. Tot atunci, i s-a şi făcut predarea lui Gabriel Pascu, alt fost consilier al lui Călin Andrei, „moştenit” de viceprimarul împăunat cu atribuţii de primar. Pascu, deşi angajat al Primăriei Câmpulung, apare şi pe grila de salariaţi ai societăţii Edilul, cu o normă de patru ore. Normă în contul căreia cei care patronează Edilul s-au gândit să-i şi dea ceva de făcut. Şi, dacă tot a rămas bazinul de înot fără director, Gabriel Pascu s-a trezit peste noapte în echipa de manageri ai Edilului. 

Şi Minu Năstase, şi Gabriel Pascu au fost luaţi în calcul, datorită apropierii lor de Călin Andrei, ca posibili succesori ai Melaniei Voinescu, ajunsă, anul trecut, la vârsta de pensionare. Dar uite cum ascensiunea lor s-a oprit la şefia bazinului, unde n-ar fi chiar de operat pe creier, în afară de a căsca ochii la dozajele folosite pentru curăţarea apei. Iar salariul este mai mult decât atractiv: 30-32 de milioane de lei vechi cu sporuri. Urmaşul lui Năstase la bazin nu s-ar bucura de chenzina încasată de acesta, din vara lui 2013, până în prezent, căci remuneraţia lui Pascu rămâne cea aferentă jumătăţii de normă, pe cât are angajare la Edilul. Cel puţin, până la alegeri, când se termină cu provizoratele dezastruoase la conducerea municipiului şi se vor limpezi apele şi la bazin. 

Dacă funcţia de primar va fi câştigată de Bogdan David, acesta şi-a pus în cap să înfiinţeze o societate care să includă paza, parcările şi administrarea bazinului de înot. Pe cine pune director, vom vedea. Sigur un liberal. Dacă Liviu Ţâroiu se pricopseşte oficial cu funcţia în care face antrenament de un an, Pascu “zboară” sigur de la bazin. De altfel, se zvoneşte că nominalizarea acestuia a generat un tămbălău în regulă între cei doi viceprimari, Ţâroiu respingând categoric încredinţarea bazinului de înot unui apropiat PNL. Şi nu din cauză că acesta nu ştie să înoate, deci, nicio şansă să-l găsească costumat ca un salvamar din “Baywatch”, în slip, întărindu-şi musculatura în baia publică.

Cât despre Minu Năstase, acesta s-a întors de unde a plecat, adică la patron. Înainte de a fi luat la Primărie, sub aripa protectoare a lui Călin Andrei, acesta a deţinut funcţia de director la fabrica de mezeluri de la Schitu Goleşti. Când a intrat în insolvenţă, după câţiva ani de funcţionare a parteneriatului româno-belgian, Minu Năstase s-a angajat pe un post sigur la stat. Odată instalat falimentul la Vital Avi Natural, firma care patrona afacerea cu mezeluri ridicată pe o fostă proprietate a Uzinei ARO, imobilele au fost preluate de renumitul producător argeşean Radic Star, care îşi mută afacerea în zona de Nord. Astfel, Minu Năstase n-a ratat oportunitatea de a reveni pe o poziţie de şef la fabrica ajunsă pe mâna altui proprietar.

Gabi Pascu, numit de societatea Edilul ca să se ocupe de administrarea bazinului de înot până se va lua o hotărâre în Consiliul de Administraţie, ne-a spus legat de noile atribuţii: „Nu sunt director la bazinul de înot, am primit o însărcinare să mă ocup de bazin, dar nu în scris. Când se va întruni Consiliul de Administraţie, zilele acestea, se va hotărî soarta. Deocamdată, de marţi, 15 martie, de când a plecat domnul Năstase, mă ocup eu. Am luat în primire doar inventarul, dar decizia se dă în Consiliul de Administraţie.” 

Contactat, directorul Minu Năstase a confirmat despre noua fabrică, ce se va deschide la Schitu Goleşti, că reprezintă proprietatea Radic Star: „A cumpărat Radic Star fabrica de la Schitu Goleşti, pentru că a lor, de la Ştefăneşti, a ars în totalitate, în decembrie, anul trecut. La început, va funcţiona cu 50 de oameni la schimbul întâi, 50 la schimbul doi, vor veni cu un autocar, iar la schimbul trei vor fi, deocamdată, mai puţini angajaţi. O să se lucreze pe trei schimburi, dăm drumul la fabrică să funcţioneze, să producă bani, căci după aceea avem şi alte planuri. Cei de la Radic Star au cumpărat de la lichidatorul Rovigo, pentru că fosta era în faliment. Fabrica Vital Avi Natural a fost inaugurată în 2007 şi a funcţionat până în martie 2014, perioadă în care am avut contracte cu Kaufland. S-a lucrat pentru Kaufland din 2008 şi până în martie 2014.”

Viceprimarul Liviu Ţâroiu susţine că n-a avut nicio implicare, ca reprezentant al administraţiei locale, la numirea celui care va administra bazinul de înot. „Domnul Năstase a plecat cu 15 martie, când şi-a dat demisia de la Edilul. Nu era angajatul Primăriei. A motivat că şi-a găsit alt serviciu şi s-a mutat unde a mai lucrat, la Schitu Goleşti. A preluat altcineva fabrica de mezeluri şi se duce la noul proprietar. Provizoriu l-a înlocuit domnul Pascu, dar, când se va face raportul pentru AGA de la Edilul, atunci vom lua o soluţie vizavi de încetarea contractului de director al domnului Năstase şi propunem pe altcineva în loc. Primăria nu a avut nicio implicare în numirea lui Gabi Pascu, care este angajat la Edilul cu patru ore. Mai are patru ore, în calitate de consilier al meu, iar în celelalte patru de la Edilul a primit ca sarcină să preia conducerea bazinului de înot pentru o perioadă. În AGA se va hotărî dacă rămâne domnul Pascu sau va fi desemnat alcineva, într-o lună, două.”, ne-a spus vicele Liviu Ţâroiu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!