13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Viceprimarul Cătălin Manta, fiu de sculptor

Comuna Albeştii de Muscel este sub “stăpânirea” viceprimarului cu atribuţii de primar Cătălin Manta de anul trecut, când acesta a fost numit pentru a prelua frâiele. Despre comuna Albeşti ar fi multe de spus, multe proiecte ce nu au avut finalitate şi alte lipsuri, aşa cum chiar primarul a recunoscut, însă un lucru e cert: edilul ar avea multe şanse să facă ceva mai bun, şi asta pentru că tatăl său este un cunoscut sculptor în piatră, în acea zonă.

Omul sculptează în piatră de când se ştie şi, deşi a vrut să le insufle şi celor trei băieţi această meserie, nu s-a prins de niciunul, nici măcar de primarul care i-a rămas în curte. Povesteşte cu mare foc despre creaţiile lui, care dăinuie prin toată ograda, însă ne-a spus şi despre o impunătoare troiţă din faţa casei. Troiţa este amenajată chiar în faţa casei în care locuieşte bătrânul, dar şi primarul. El povesteşte că a făcut ceva mai impunător ca să rămână peste ani, dacă tot este cel mai cunoscut om din zonă pentru această meserie. „Lumea întrebă cine mă sponsorizează şi eu le-a zis că sufletul, dă-i încolo de bani!”, a declarat tatăl primarului Manta. Probabil, localnicii trăiau cu impresia că banii pentru ridicarea troiţei sunt din bugetul Primăriei. Troiţa a existat şi în trecut, însă omul a amenajat-o în aşa fel încât să fie diferită faţă de celelalte, mai ales că este şi foarte mare. Omul ne-a vorbit şi despre pensiunea pe care fiul primar a construit-o şi pe care el nu o considera prioritară, banii s-au investit, însă aceasta nu este în stare de funcţiune. „A tras mult şi cu pensiunea asta”, a mai spus omul, care are o adevărată împărăţie în curte, atât în sutele de sculpturi din piatră, cât, mai ales, în casele arătoase, cea proprie, dar şi a fiului, Cătălin Manta. Ca o concluzie, gena primită de la părinţi, din cele văzute, este una bună, însă, de multe ori, nu numai acest aspect contează ca să faci ceva în viaţă, în special, în cea profesională.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!