10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Doi dintre arestaţii pentru infracţiuni silvice vor eliberarea pe cauţiune

Doi dintre cei 9 bărbaţi reţinuţi în luna noiembrie 2015 pentru ilegalităţi silvice au cerut eliberarea sub control judiciar pe cauţiune. Pe 22 decembrie 2015, Ion Răduţă, de 51 de ani, şi Jan Grancea, de 56 de ani, aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, au solicitat Judecătoriei Câmpulung eliberarea. Completul de drepturi şi libertăţi le-a respins cererea la termenul din 8 ianuarie 2016, fiind obligaţi să plătească şi cheltuieli judiciare.

Alături de cei doi bărbaţi din Dragoslavele au mai ajuns în arestul IPJ Argeş încă şapte: Ionuţ Ciopleiaş (36 de ani), Lidoraş Burulea (35 de ani), Constantin Cristian Coşcodaru (29 de ani), Robert Constantin Feraru (27 de ani), Costinel Petruţ Furdui (19 ani), Ion Furdui (35 de ani), Vasile Crinu Onică (41 de ani). Cei nouă bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii desfăşurate de poliţiştii musceleni la locuinţele lor, peste 34 de persoane ajungând la audieri, fiind bănuite de infracţiuni silvice. 

Cei percheziţionaţi au fost bănuiţi că, în perioada 2014-2015, ar fi tăiat ilegal şi sustras aproximativ 1.900 de metri cubi de material lemnos, iar, ulterior, ar fi transportat şi comercializat materialul lemnos la patru societăţi comerciale de profil. În timpul operaţiunilor din noiembrie 2015, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri: 23 de motofierăstraie, 18 căruţe şi o maşină de teren confecţionată artizanal (traşcaretă), utilizată la transportul materialului lemnos. Poliţiştii au confiscat 7.800 de euro şi aproximativ 6.000 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte de patronul unui gater din Dragoslavele. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au dat, într-o gospodărie din Valea Hotarului, şi peste trei piei proaspete de mistreţ, întocmind astfel şi un dosar penal pentru braconaj. Cei nouă inculpaţi mai au de stat în arest preventiv până marţi, 19 ianuarie 2016, când Judecătoria Câmpulung va stabili dacă cercetarea lor se va face tot în stare de arest sau în libertate, sub control judiciar. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!