6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Casele istorice, din plin centrul municipiului, arată ca după război

Admirate de atâtea generaţii, odată fiind mândria muscelenilor, în ziua de azi, zeci de case au ajuns într-o stare de degradare progresivă. Să sperăm că nimeni nu va avea ghinionul să se trezească, în cap, cu o bucată de faţadă sau de balcon. S-au scris destule pe tema aceasta, dar văzând că nu se întâmplă nimic suntem nevoiţi să ne repetăm.

Un alt aspect ruşinos este şi în Grădina Publică, unde, pe statuile lăsate moştenire de înaintaşii noştri, s-au degradat înscrisurile. Numai puţină implicare şi bunăvoinţă din partea autorităţilor locale ar rezolva problema fără mari eforturi. Nu de alta, dar copiii, care vin să se joace în parc, nu ştiu cine au fost aceşti oameni de elită.

Aceste busturi sunt ale unor personalitaţi câmpulungene care ne-au adus cinste şi chiar meritau acest „sacrificiu”.  Numai cât a costat o „găleată”, pe care autoritaţile o numesc felinar, putea rezolva multe din problemele din urbe, mai ales că se spune că parcul a fost reabilitat. Într-un oraş istoric cum e al nostru, se pretau felinare în spiritul şi arhitectura tradiţională, din fier forjat, sau ceva de genul, ca, de exemplu, cum erau cele de pe bulevard (dispărute de mulţi ani) sau cum sunt cele din faţa Primăriei. „Găleţile” merg într-un oraş nou, cu blocuri… Şi s-au pus atât de multe… fără ca autorităţile să se gândească că mai sunt şi alte priorităţi.

Toaletele care au fost amenajate în Grădina Publică şi Piaţa Centrală sunt închise şi, în plină zi, sunt oameni care-şi fac nevoile în spatele statuilor.

Jgheaburile de la WC-urile din parc sunt înfundate de frunze, ramuri şi chiar au crescut şi plante, iar când plouă, apa se revarsă în cascadă, pe unde are loc, lucrările făcute necesitând şi întreţinere.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!