10.7 C
Campulung Muscel
26/05/2024

Patronul Grup Corint, Dan Sabău: „La Câmpulung, a fost vorba de o lipsă de colaborare cu autorităţile locale”

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului vrea să acceseze 5 milioane de euro, fonduri europene, pentru a reabilita total ruinele Bisericii şi Curţii Domneşti din Curtea de Argeş. Din 2008, municipalitatea din Curtea de Argeş, implicit, Muzeul Municipal se judecă cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului pentru dreptul de proprietate asupra complexului muzeal, iar, în octombrie, părţile implicate în proces au decis să ajungă la un consens. Adică Arhiepiscopia să rămână cu Biserica Domnească şi aproximativ 2.000 de metri pătraţi de teren în jurul acesteia, iar municipalitatea din Curtea de Argeş cu Curtea Domnească, ansamblul de ruine. Primarul Nicolae Diaconu a declarat că a fost parţial de acord cu tranzacţia: „Mi s-a făcut o propunere de înţelegere, cu care am fost de acord parţial. Soluţia mea a fost ca în tranzacţie să se treacă foarte clar că înţelegerea noastră este ca ansamblul muzeal să rămână domeniul public al municipiului Curtea de Argeş şi nu domeniul public al statului.”

Cu câteva săptămâni în urmă, reprezentanţii Arhiepiscopiei au venit în faţa Consiliului Local Curtea de Argeş, împreună cu arhitectul Dan Săbău, să vorbească despre proiectul de reabilitare şi amenajare, cu fonduri europene, a complexului Bisericii Domneşti şi ruinelor Sân Nicoară. Dan Sabău este patronul firmei Grup Corint, care a lăsat de izbelişte Parcul Kretzulescu şi Grădina Publică. Pentru nimicul făcut în cele două parcuri s-au prăpădit 90 de miliarde de lei vechi, ţinând cont că lucrarea a fost executată doar în procent de 23%, dar şi pe contracte adiacente (management, dirigenţie de şantier, informare şi publicitate, plus refacerea proiectului). Din această valoare colosală, de 90 de miliarde, Primăria trebuie să dea înapoi finanţatorului în jur de 70 de miliarde de lei vechi, pe care îi primise pentru acoperirea cheltuielilor întreprinse în bugetul local. 

Arhitectul Dan Sabău, după ce a vorbit despre proiectul de anvergură pe care vor să-l deruleze preoţii de la Curtea de Argeş, a dat şi o declaraţie redactorilor ziarului local „Profit”, în cadrul căreia nu s-a sfiit să-şi asume eşecul Kretzulescu. „Un vinovat trebuie găsit, dar nu e datoria mea să fac asta. Dacă cei din Câmpulung aşa consideră, că eu sunt acela, atunci îmi asum eşecul, dar aştept acelaşi lucru şi de la ei: asumarea greşelilor. Am atâtea proiecte bune, realizate, terminate… La Câmpulung pot spune că a fost vorba de o lipsă de colaborare cu autorităţile locale… Oricum, sunt deschis discuţiilor.”, a declarat redactorilor „Profit” “groparul” proiectului Kretzulescu. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!