Două-trei săptămâni au trecut de la cumpărarea zarzavaturilor, pentru umplerea borcanelor cu murături, şi nici nu s-au acrit bine castraveţii, că, iată, după îmbulzeala din Târgul Săptămânal, avertizările codului de ninsori abundente i-au băgat în sperieţi pe unii musceleni mai gurmanzi. Tocmai de aceea, ca să întâmpine cum se cuvine spiritul ninsorii, cea care aduce sărbătoarea de Crăciun, nişte localnici au sacrificat înainte de termen sau, mai bine spus, au adus jertfă omătului, care ameninţa în weekend întreaga ţară, un porc, în spatele blocului, în stil tradiţional de înjunghiere, pe spaţiul public, sub privirile celorlalţi locatari, unii, poate copii. Cu toţii au asistat la cum a fost vârât în beregata acestuia cuţitul, care a făcut să ţâşnească sângele cald.
În spiritul consacrat, au încins tuciurile pline cu apă şi s-au apucat de pârlirea porcului, astfel că la etajele de pe scară, în locul balsamului de rufe, hainele au mirosit a păr de porc ars. Probabil, din cauza urletului animalului dus la tăiere sau a fumului ridicat la balcon, acţiunea a stârnit interesul uneia dintre locatare, care a pozat imediat fapta şi a postat o serie de imagini pe Facebook, unde au declanşat din partea comentatorilor mai multe reacţii, pro şi contra tradiţiei româneşti, care nu moare, în ciuda reglementărilor aduse de U.E., privind sacrificarea porcului, în locuri speciale şi, totodată, oprirea bălţilor de sânge, prin alte metode, nu prin brutalizare. În ciuda celorlalţi locatari, care au simţit izul de şorici, cei trei „killeri” şi-au continuat treaba, probabil, având promisiunea de a fi invitaţi cu toţii la pomana porcului.