4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Mobilizare impecabilă a PSD-ului la Zilele Comunelor conduse de colegi de partid

La sfârşitul săptămânii, social-democraţii argeşeni au făcut din nou dovada unei mobilizări exemplare a unui partid care doreşte să-şi păstreze puterea în judeţ şi în Muscel. Duminică, 23 august 2015, trei comune muscelene şi-au sărbătorit ziua: Vlădeşti, Aninoasa şi Poienarii de Muscel, taberele politice fiind împărţite după culoarea doctrinei primarului. O delegaţie covârşitoare a PSD-ului, condusă de cei mai importanţi oameni ai judeţului, a onorat invitaţia primarului de la Vlădeşti, Cristian Hristu Dică, un liberal care a optat pentru cel mai puternic partid în Argeş, toamna trecută, graţie prevederilor Legii migraţiei politice. De la Vlădeşti, alaiul consistent s-a mutat în formulă lărgită, prin alăturarea unui grup condus de deputatul Mircea Drăghici, la Aninoasa, unde primar este fostul PPDD-ist convertit şi el la social-democraţie, Benonie Ştefan. La Poienarii de Muscel, nici picior de pesedist n-a călcat în spaţiul rezervat sărbătorii rurale, care a beneficiat de prezenţa câtorva colegi de partid ai primarului fost PDL-ist, actual liberal. După Vlădeşti şi Aninoasa, prefectul Mihai Oprescu avea programat, la ora 16.00, un eveniment de familie, el şi soţia, deputatul Simona Bucura Oprescu, fiind naşi de botez. Iar Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, avea în itinerarul de duminică, după cele două comune muscelene, localitatea Corbeni, aflată, de asemenea, în sărbătoare. De altfel, se pare că la acesta n-a ajuns nicio invitaţie de la Poienarii de Muscel, deşi autorităţile locale susţin contrariul.    

Prefectul şi-a scuzat soţia, deputatul Simona Bucura Oprescu, ocupată cu pregătirile pentru un botez, programat trei ore mai târziu
    Pentru început, trebuie să remarcăm organizarea ireproşabilă a evenimentului de la Vlădeşti, prezentat de Sergiu Cicu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, care a dat startul la ora anunţată. La ora 13.00, mai cu seamă că oaspeţii de la judeţ erau veniţi, aceştia au fost poftiţi pe scenă. I-au fost alături primarului Cristian Hristu Dică şi consilierilor locali de la Vlădeşti, la V-a ediţie a Zilei Comunei, prefectul Mihai Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, vicepreşedintele instituţiei, Dorin Mărăşoiu, primarul şi viceprimarul de la Mioveni, Ion Georgescu şi Aurel Costache, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, senatorul UNPR Iulian Cristache, consilierii judeţeni Nicolae Velcea şi Gabriel Bratu, secretarul general UNPR Nichifor Bălan, expert în domeniul accesării fondurilor europene.       
    În aceeaşi zi, Vlădeşti a marcat 578 de ani de la prima atestare documentară a localităţii, iar vecinii de la Aninoasa, 577 de ani. Aşa cum se obişnuieşte, prefectul Mihai Oprescu a înmânat o diplomă de excelenţă primarului comunei, „un prieten de suflet al său şi al familiei sale”, Vlădeşti aflându-se în colegiul reprezentat în Parlament de soţia sa, deputatul Simona Bucura Oprescu. Conducătorul localităţii a primit şi de la şeful CJ Argeş, Florin Tecău, o diplomă de excelenţă. Consilierul local Dorel Ilincescu a vorbit despre gestul europarlamentarului cu rădăcini la Vlădeşti, Mircea Diaconu, care a primit la Bruxelles un grup de copii din localitatea natală.     
    Ziua Localităţii reprezintă cel mai potrivit prilej pentru autorităţile locale de a-şi exprima recunoştinţa faţă de oamenii merituoşi, fie prin activitatea desfăşurată, fie prin longevitatea vârstei, a căsniciei ori prin greutăţile şi suferinţele îndurate ca veterani ori văduve de război. Liderul administraţiei publice locale a îndeplinit o datorie de onoare nominalizându-i în faţa consătenilor şi manifestându-şi recunoştinţa prin înmânarea unei diplome şi a unei sume de bani într-un cuantum simbolic.         Cuplurile care serbează în 2015 o jumătate de veac de viaţă trăită împreună s-au aflat, cum era firesc, pe agenda de premiere, pe care au figurat şase familii: Mihail Buşescu şi Georgeta Drăghici (numele dinaintea căsătoriei), Nicolae Dragomir şi Valentina Ilinca, Constantin Ilinca şi Ileana Bulac, Marian Popa şi Elena Munteanu, Năstase Ungureanu şi Marieta Aurel, Stelian Cuţa şi Maria Aurel.
    N-au fost omişi cei mai vârstnici locuitori ai Vlădeştiului, opt persoane cu vârsta peste 90 de ani: Vasile Barbu (născut pe 21 octombrie 1924), Maria Ganţă (născută pe 30 noiembrie 1924), Ana Mateescu (născută pe 11 februarie 1925), Maria Mateescu (născută pe 22 ianuarie 1923), Maria Matei, Filofteia Rachieru, Maria Rusu (născută pe 14 martie 1923), Ana Vasilescu (născută pe 29 decembrie 1923).                       
    Aleşii au pregătit şi 10 diplome de onoare pentru tot atâtea văduve de război, faţă de care şi-au manifestat gratitudinea întregii comunităţi în cadrul festivităţii oficiale: Valentina Bulac, Maria Drăghici, Maria Duţescu, Maria Ganţă, Natalia Ilincescu, Ana Mateescu, Maria Mateescu, Maria Matei, Domnica Miulescu, Ana Vasilescu.         
    Primarul Cristian Hristu Dică a răsplătit cu câte o diplomă de excelenţă şi premii în bani câteva cadre didactice care au profesat ori profesează în continuare în comuna Vlădeşti: profesorul Gheorghe Zamfira, care s-a pensionat în acest an, Ion Stroe, profesor instructor, Monica Solomon, instructor la concursul „Steluţele Rromilor”, Veronica Lungu şi Corina Stoica, doamnele profesoare care se ocupă de instruirea grupului artistic al Şcolii Vlădeşti. Alţi doi membri ai comunităţii locale, care fac cinste locurilor natale prin performanţele deosebite obţinute, sunt Claudiu Spiridon, care a fost admis la Academia de Poliţie cu media 10, şi Roxana Bulac, solistă de muzică populară, participantă la concursuri naţionale. Şi ei au fost premiaţi cu ocazia Zilei Comunei.
    Spectacolul a debutat cu ansamblul Căminului Cultural Corbi, condus de Petrică Achimoiu, ajuns în pragul vârstei de 80 de ani. Programul artistic prezentat de Sergiu Cicu a fost susţinut de Rodica Voicu, Ansamblul „Doruri Muscelene”, „Vacanţa Mică”, Gelu Voicu şi taraful său, Bianca Popescu, Andreea Maria Ceauşel şi trupa Pact by Leo Iorga şi Adrian Ordean.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!