-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Dionisie Diniţoiu, între pasiune şi vocaţie!

Arta este un mijloc de exprimare, un refugiu, o pasiune, care devine încet o vocaţie. Dionisie Diniţoiu este pasionat de mai multe domenii vizuale: muzică, fotografie, scurt-metrajul, care îl provoacă să experimenteze diverse moduri de a se exprima. Artist în devenire, Dionisie îşi perfecţionează pasiunea de a fotografia în cadrul Universităţii Naţionale de Arte, la Secţia foto-video, unde acum este student în anul 3.
    Este atras de arta video, îl inspiră foarte mult curentul artistic cubism, iar ca artişti preferaţi: “Îmi plac fotografiile de război făcute de Robert Capa, artist care a obţinut premiul “Word Press Photo”, pentru ştiri generale, iar dintre artiştii câmpulungeni îl menţionez pe Bogdan Petry, un caricaturist excepţional şi un om de suflet. Ca inspiraţie, pot numi câţiva regizori cotaţi precum: Quentin Tarantino (“Pulp Fiction”, “Inglorious Basterds”), Stere Gulea (“Moromeţii”), Igor Cobileanki (“Umbre”), Oscar Sharp (scurt-metrajul “The Karman Line”).”, ne-a declarat Dionisie Diniţoiu.
    Pasiunea pentru muzică a început să se dezvolte din anul 2009, când a început să activeze, ca basist, în trupa Simbolic, unde a început să câştige numeroase premii: la Festivalul Naţional de Rock, la prima şi a doua ediţie organizată în Piteşti, a obţinut premiul cel mare, tot la Piteşti, a participat la Festivalul 3 Fest organizat de Ania Dana Cazan, unde a câştigat, de două ori la rând, marele premiu, de asemenea, a participat şi la Festivalul “Posada”, unde, la cea de-a treia ediţie, a câştigat menţiune. Anul acesta, a participat la Global Battle of Bands, organizat la Râmnicu Vâlcea, unde a obţinut mai multe premii şi vouchere.
Pe lângă aceste pasiuni, munca de voluntariat se numără printre ele. “Mă pasionează să fiu voluntar, am fost voluntar în Câmpulung, la Festivavul Rock “Posada”, în Bucureşti, am făcut muncă de voluntariat la Cinepolitica Film Festival şi Bucharest International Film Festival.”, ne-a declarat Dionisie Diniţoiu.
    Noul său proiect, pe care doreşte să îl demareze, va fi un scurt-metraj, un videoclip cu oraşul nostru. Activităţile din timpul liber, pe care acesta  obişnuieşte să le facă, sunt plimbările. A vizitat oraşe precum Piteşti, Bucureşti, Aiud, Braşov, Drăgăşani. Preferă să citească, să cânte, ascultă muzică, pozează şi cel mai mult îi place să ofere îmbrăţişări. “Îmi doresc o zi în care câmpulungenii or să înteleagă ce înseamnă “free hugs”, adică îmbrăţişări gratis.”, ne-a mărturisit acesta.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!