-0.4 C
Campulung Muscel
10/12/2023

Tribunalul Argeş îl caută pe Tinu ca să-l aducă la proces

La sfârşitul lunii iulie, un câmpulungean de 24 de ani, Nicuşor Tinu, care a ajuns om al străzii la Piteşti, a fost acuzat că a furat dintr-un magazin o sticlă de whisky şi le-a lovit pe cele două vânzătoare care au încercat să-l oprească. Judecătoria Piteşti nu l-a considerat pericol public şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Scăpat de arest, Nicuşor Tinu a uitat de obligaţiile pe care le are şi nu s-a prezentat la procesul care ar fi trebuit să aibă loc marţea trecută, la Tribunalul Argeş. Din acest motiv, este căutat de jandarmi pentru a fi adus la următorul termen. 

Nicuşor Tinu nu este la primul contact cu legea. El a mai fost arestat pentru furt calificat în anul 2011. Cunoscut om al străzii, trăieşte din ce fură sau găseşte prin gunoaie. Individul s-a dovedit periculos atunci când, prins la furat de angajatele unui magazin din strada Bibescu Vodă, le-a atacat, lovindu-le, ca să poată ieşi din unitate cu sticla de băutură pe care o ascunsese sub haine. A fost reţinut de poliţişti pe 28 iulie, însă Judecătoria Piteşti a dispus cercetarea lui în stare de libertate, a doua zi, pe 29 iulie. Judecătorii nu au ţinut cont nici de faptul că individul avea antecedente, nici de gravitatea faptei, luând în considerare, cel mai probabil, doar valoarea mică a bunului furat care a fost şi recuperat. Când s-a văzut liber, Nicuşor Tinu s-a întors pe stradă! Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au contestat la Tribunalul Argeş decizia de eliberare emisă de Judecătoria Piteşti. Procesul ar fi trebuit să aibă loc marţea trecută, pe 4 august, dar inculpatul nu a fost prezent în sală. Problema este că individul nici nu poate fi citat la o adresă pentru a fi înştiinţat că trebuie să se prezinte în faţa instanţei. Magistraţii au găsit o soluţie la care au apelat pentru a putea să-l aducă pe Tinu în sală: „Se citează intimatul inculpat cu mandat de aducere prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş „Basarab I”. Amână judecarea cauzei la 11 august 2015”, adică astăzi, se arată în decizia completului Tribunalului Argeş. Altfel spus, jandarmii vor trebui să-l caute pe străzi pe Nicuşor Tinu, să-l găsească şi să-l ducă la procesul ce se va judeca astăzi. Atunci, dacă instanţa va admite contestaţia Parchetului, individul va fi dus înapoi în arest. Dacă se va respinge, va fi nevoie din nou de intervenţia jandarmilor sau a poliţiştilor ca Tinu să fie adus în faţa completului de judecată ori de câte ori va fi nevoie. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!