8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

„Kretzulescu” a ajuns la Poliţie şi la Judecătorie

Autorităţile câmpulungene au început acum ceea ce era firesc să se întâmple de acum trei luni. Au acţionat în judecată firma care a dus Câmpulungul în pragul falimentului şi a nenorocit două parcuri cu valoare de monument. Pe fir a intrat şi Poliţia Câmpulung, care, în urma verificărilor, a deschis un dosar de cercetare penală pentru lucrările efectuate, dar şi pentru cele neefectuate. Şi Primăria a acţionat şi a înaintat la Judecătoria Câmpulung o cerere de ordonanţă preşedinţială, având ca obiect “obligaţia de a face”,  pârâte în cauză fiind cele două firme, Grup Corint şi Corint Restaurare. 
 

Primăria vrea să scape mai repede de Corint ca să facă altă licitaţie

Vicele Ţâroiu a spus, încă de când a preluat atribuţiile primarului, că trebuie să rezolve situaţia Proiectului „Kretzulescu”, cu orice preţ. La vremea respectivă, dădea vina pe managerul proiectului, fostul edil, Călin Andrei, dar acum nu mai aruncă pisica în curtea vecinului, ba mai mult, pare că i-ar lua apărarea. Acesta a fost un subiect amplu dezbătut în cadrul conferinţei de alegere a conducerii PSD, de la sfârşitul săptămânii. „Aş putea să zic, ca alţii, că am preluat o moştenire grea. Într-adevăr, am preluat un proiect într-o situaţie cu totul aparte. O să rog cetăţenii şi pe dumneavoastră să vorbiţi cu dânşii, pentru că nu ambele parcuri sunt închise. Printr-un risc am dat drumul Grădinii Publice.”, a declarat vicele Liviu Ţâroiu, de curând, în cadrul unui eveniment politic. Acesta a explicat că nu poate reda publicului şi Parcul Kretzulescu, deoarece pe patinoarul care, de doi ani, are destinaţia de organizare de şantier, sunt stocate cantităţi de materiale pe care Primăria nu le-a preluat nici până la această oră, la aproape trei luni distanţă de momentul încetării contractului cu Grup Corint. Săptămâna trecută, a demarat, oficial, pe cale legală, litigiul administraţiei publice locale cu societatea din Alba Iulia, căreia îi datorăm un proiect ratat şi pagube de peste 75 de miliarde de lei vechi. „Am făcut demersuri pentru o ordonanţă preşedinţială de a prelua forţat situaţia în care constructorul a lăsat aceste lucrări.”, a fost vestea dată câmpulungenilor, deloc surprinzătoare. Poate să surprindă greutatea cu care s-a mişcat conducerea Primăriei până s-a hotărât să-l acţioneze în instanţă pe patronul firmei, care tot ea ridică pretenţii absurde. Plus că pune serios beţe în roate comunităţii sărace, împiedicate măcar să încerce o continuare a lucrărilor în parcuri, în condiţiile în care neobrăzarea constructorului se traduce printr-un refuz de a semna procesul-verbal de predare-primire a obiectivelor în care a moşmondit doi ani. Joi, 25 iunie, la Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat demersul Primăriei în instanţă, urmând a se da un termen. Pârâte sunt cele două firme, Grup Corint şi Corint Restaurare.
„Eu consider că putem reuşi pe mai departe cu el, chiar dacă vom începe o nouă licitaţie. Este destul de la limită ca să ducem la bun sfârşit acest proiect. Astăzi (n.r. vineri, 26 iunie 2015), într-o discuţie cu ministrul secretar de stat de la Ministerul Dezvoltării, sperăm ca o parte din lucrări, care n-au fost atacate, să poată fi reluate în programul 2014-2020 şi se pare că va fi o reuşită. Despre aceste treburi n-aş vrea să vorbesc prea mult, pentru că n-aş vrea să se afle nişte probleme pe care, deocamdată, aş vrea să le ţin cât de cât acoperite, ca să fiu eu cel care atacă primul, să nu fie cel care ne-a lăsat în situaţia în care ne-a lăsat.”, a continuat vicele Ţâroiu.
 

Poliţia a deschis dosar penal pentru lucrările din „Kretzulescu” şi Casa de Cultură “Tudor Muşatescu”

Liviu Ţâroiu le-a sugerat membrilor de partid să ia legătura cu colegul Marinică Fologea, responsabil de monitorizarea proiectului, pentru mai multe detalii referitoare la proiect, dar în afara unui cadru oficial. „Acţiunile mele, de când am preluat atribuţiile primarului Andrei, n-am putut să le desfăşor la nivelul la care aş fi vrut eu, în aşa fel încât să începem lucrările. Eu mizam ca, în luna august, să avem noua licitaţie încheiată, ceea ce nu am reuşit. Nu am reuşit, pentru că, pe cale amiabilă, cu constructorul, n-am ajuns la o înţelegere.”, a încheiat vicele Ţâroiu. Prezent în sală, senatorul Şerban Valeca şi-a dat seama despre modul cum stau lucrurile şi a dat cărţile pe faţă. Vinovaţii trebuie să iasă la iveală, lucru care, din punct de vedere politic, ar fi o lovitură pentru PNL. „Ca să înţeleg politic problema, domnul primar, înseamnă că dânsul (n.r. un membru PSD din sală care a anunţat că lumea îl crede vinovat pe Liviu Ţâroiu, nu pe Călin Andrei) a avut dreptate. Aţi preluat un proiect întârziat, nu reuşiţi să-l duceţi la capăt, fiind imposibil, căci, la 31 decembrie, trebuie închis, şi faceţi eforturi ca măcar unul (n.r. un parc) să-l salvaţi. Înseamnă că dânsul a avut dreptate şi trebuie să explicaţi acest lucru. Asta nu înseamnă că i-o daţi omului în braţe, dar dacă aceasta este situaţia, acesta este realitatea, acesta este adevărul, trebuie spus până la urmă.”, a exclamat senatorul Şerban Valeca, făcând referire, bineînţeles, la fostul primar Călin Andrei. Tot vinovaţi caută şi oamenii legii care au intrat pe fir, încercând să scoată la iveală ilegalităţile din cadrul celor două proiecte nereuşite în care sunt implicate monumente istorice. Într-o adresă înaintată Primăriei, ce datează din 18 iunie 2015, Poliţia Câmpulung a solicitat să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală mai multe documente, precum copii ale autorizaţiilor de construire/reabilitare a respectivelor monumente istorice, dar şi o comunicare cu proprietarii/administratorii şi cota parte a acestora pentru monumentele istorice. „Poliţia Câmpulung s-a autosesizat în urma unor verificări. Verificările au condus la deschiderea unui dosar de cercetare penală care urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care va face propunerile care se cuvin.”, ne-a declarat comisarul şef Cătălin Negoescu, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Câmpulung. Este de înţeles de ce consilierul Dan Şipoteanu a strigat în gura mare, la şedinţele de Consiliu Local, că îi arată lumea pe stradă şi le strigă că au dosare penale. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!