1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

În 2015, Primăria Rucăr nu a primit bani de la Guvern

Prin Hotărârea Guvernului 14/2015, Primăria comunei Rucăr nu a primit niciun ban, anul acesta, cu toate că trebuia să i se aloce 10 miliarde de lei vechi, plus două care proveneau din alte surse, pentru echilibrarea bugetelor. „Noi am făcut prognoza, de asemenea, pe 2015, 2016, 2017, trebuiau tot în jur de 10 miliarde, dar nu s-a dat niciun leu până acum. Am făcut tot felul de memorii, au fost tot felul de discuţii pe tema aceasta şi sper ca acum, la rectificarea de buget, să se revină asupra unui lucru care, efectiv, a făcut mare rău, adică abia mai supravieţuim, nu mai avem bani să plătim salariile asistenţilor pentru persoanele cu handicap şi acesta este foarte grav. Mai am cheltuieli din acestea, curente, în afară de investiţiile propriu zise, pe care nu pot să le mai suport din bugetul local, şi aceasta este cea mai mare problemă.”, ne-a spus primarul Ionel Dulamă.
 

Colectarea gunoiului se face cu cei de la ajutorul social

In ceea ce priveşte colectarea gunoiului menajer, în comuna Rucăr, operaţiunea se face cu tractorul comunei, din poartă în poartă, cu ajutorul celor care se încadrează la Legea 416, privind venitul minim garantat. Astfel, localnicii plătesc doar 3,1 lei pentru gunoiul menajer. „Transportăm gunoiul într-un loc anume, unde vine periodic un container mare şi preia acest gunoi, pentru că, în situaţia în care ar fi făcut ei acest lucru, cei de la Financiar Urban, care au câştigat licitaţia pentru colectarea gunoiului, şi ar fi făcut ca la fel ca la oraş, să ia din poartă în poartă, preţul pe persoană era mult mai mare, adică 8,1 lei. Aşa am rămas la 3,1 lei. Oamenii nu simt acest lucru, dar, dacă ar fi dat 8,1 lei, era nebunie. Aşa poate că am făcut un lucru pe care nu ştiu câţi îl înţeleg, dar am făcut un efort foarte mare în acest sens, ca să plătească mai puţin.”, ne-a declarat Ionel Dulamă, primarul comunei Rucăr. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!