3.5 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Un dulău din curtea Unităţii de Chimie a omorât un miel şi o oaie a vecinilor

Un câine pripăşit în curtea Unităţii de Reparaţii Auto a Garnizoanei Câmpulung a făcut prăpăd în gospodăria unui localnic de pe strada Târgoviştei. Gheorghe Copăescu a văzut cum dulăul de dimensiuni mari rupea cu dinţii dintr-un miel, pe care îl cumpărase cu numai o zi înainte, şi în grădină mai avea o oaie sfârtecată de acelaşi animal. Acesta a făcut plângere la Poliţia Câmpulung, pentru a putea să-şi recupereze paguba. Unitatea Militară nu îşi asumă responsabilitatea pentru câinii vagabonzi, care s-au strâns în spatele instituţiei, la ghena de gunoi. 
 

Acelaşi câine i-a mai omorât un ţap

Gheorghe Copăescu a văzut prima dată o oaie moartă în grădină, iar într-un alt colţ al grădinii a asistat la o scenă îngrozitoare: câinele sfârteca mielul. Proprietatea bărbatului este învecinată cu service-ul din cadrul Unităţii de Chimie. Acesta consideră că este câinele unităţii şi cineva trebuie să îi plătească paguba. Mielul îl cumpărase de numai o zi, iar oaia o avea de un an. „Ieri (n.r. marţi 9 iunie), când am intrat în grădină, am văzut oaia moartă. Când ne-am uitat în colţul celălalt, câinele era pe miel, rupea din el. Am sărit la el, i-am dat gură şi câinele a încercat să fugă, era înnebunit, se ducea din gard în gard. La un moment dat, a ieşit şi nu ştiam pe unde. Ulterior, am văzut unde făcuse groapa. Mai are o groapă la Unitatea Militară, că se vede pe unde a intrat.”, ne-a declarat bărbatul păgubit. Acesta ne-a povestit cum, în urmă cu un an, a văzut cum acelaşi dulău i-a omorât un ţap. Ne-a arătat cum plasa este culcată pe unde a mai intrat animalul la el în grădină şi ne-a arătat şi groapa pe care a făcut-o animalul în dreptul unităţii militare. „Nu este nici vorbă să fie câine maidanez, este de talie mare. Se vede că este bine hrănit, este al Unităţii Militare. M-am dus să vorbesc cu comandantul şi l-am văzut închis în unitate. Lupt ca să mi se facă dreptate, pentru că eu am rămas cu paguba. Am vorbit cu comandantul şi mi-a spus că nu este nici al lui şi nici al unităţii, că pot să îl omor, să îi fac ce vreau.”, ne-a mărturisit Gheorghe Copăescu. Acesta a mers, miercuri, la Poliţia Câmpulung şi a depus plângere pentru cele două animale pe care le-a pierdut. 
De partea cealaltă, punctul de vedere al unităţii este clar: câinele este comunitar, pripăşit la ghena de gunoi şi nu îşi asumă nimeni răspunderea pentru el. „Unitatea noastră nu revendică niciun câine. Paza nu este efectuată cu câini şi nici pe stat nu sunt câini. Unitatea nu îşi asumă responsabilitatea pentru câinii comunitari care s-au pripăşit la ghena de gunoi. Întâmplarea este una regretabilă, dar vina nu aparţine unităţii noastre. În scurt timp, vom face o cerere către Asociaţia “Anima” pentru capturarea şi transportul acestor câini vagabonzi, care s-au aciuat în curtea instituţiei.”, a fost răspunsul reprezentanţilor unităţii militare. Astfel, omul a rămas cu paguba şi cu gândul că a pierdut două animale pe care le îndrăgea.
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!