-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Au intrat hoţii peste ei în casă

O familie de la Rotunda a trecut prin momente cumplite

Furturile în Câmpulung au început să se înmulţească din ce în ce mai tare. Pe lângă hoţii de buzunare, despre care ştim că „operează” neîncetat, au apărut şi cele din locuinţe. Tot mai multe persoane apelează la ajutorul oamenilor legii, după ce apartamentele lor au fost călcate de necunoscuţi. În urmă cu două săptămâni, apartamentul unei familii din cartierul Rotunda a fost spart de o bandă de hoţi, care a vrut să intre peste oameni în propria casă. Au avut noroc cu câinele care a lătrat şi a făcut gălăgie, alertându-i pe stăpâni. 

Le este frică să mai stea în propria casă

Un bărbat care locuieşte în cartierul Rotunda, a cărui identitate nu a dorit să îi fie dezvăluită, din motive de protecţie, a ajuns, zilele trecute, la redacţia ziarului, pentru a semnala că, în urmă cu două săptămâni, hoţii i-au intrat în casă. Bărbatul locuieşte împreună cu soţia într-un apartament situat la parter. A crezut că tâmplăria de aluminiu, pe care o are la fereastră, îl va proteja mai bine decât cea de lemn. S-a înşelat, pentru că hoţii i-au deschis geamul cu ranga sau levierul. Soţia şi-a dat seama, după câteva zile, că fereastra a fost forţată. „La 02.00, noaptea, am găsit geamul deschis. Am crezut că a fumat soţia şi a lăsat geamul deschis. Iniţial, am zis că a intrat vreun câine, pentru că se auzise zgomot, şi a încercat uşa de la hol. După trei zile, când soţia a făcut curăţenie, a văzut că geamul fusese forţat cu ranga. Sunt semne de forţare pe toată fereastra. Se poate vedea cum au forţat-o. Nu se mai poate continua aşa. Ajungi să dormi cu toporul la cap.”, ne-a povestit bărbatul. Acesta ne-a relatat că, cu o zi înainte de acest incident, o fetiţă, care nu avea mai mult de 13 ani, care locuieşte în blocul 17, urmărea pe la fereastră, în timp ce soţia sa întindea rufe. Omul a sesizat scena de la bucătărie, dar, iniţial, a crezut că sunt mai mulţi copii pe afară care se joacă. După spusele sale, fata urmăreşte zona şi povesteşte altor doi băieţi tot ce a văzut. „Ziua, urmăreşte o fată şi le spune băieţilor tot ce vede. Am văzut-o şi eu, şi soţia, dar am crezut că se joacă. În acea noapte, mama era în dormitor. Cred că au văzut-o dormind, că avea veioza aprinsă. Au forţat fereastra, au intrat în casă şi au vrut să intre peste ea în casă. Am avut noroc cu căţeaua, că a sărit pe uşă. Au încercat să intre peste noi în casă. În seara aceea, nu ne-am dat seama că au fost hoţi, am crezut că a intrat vreun câine.”, ne-a mărturisit bărbatul. 
A vrut să se ducă la Poliţie după o săptămână, dar şi-a dat seama că deja era prea târziu, iar oamenii legii nu l-ar fi ajutat cu nimic. Cu toate acestea, mai mulţi vecini s-au plâns că hoţii le-au spart apartamentele şi toată lumea îi bănuieşte pe cei de la blocul 17. Referitor la aceşti adolescenţi, ne-a povestit cum l-au jefuit în plină stradă pe un bătrân de 80 de ani, care locuieşte în acelaşi cartier. „A mai fost un bătrân, căruia i-au furat 40 de lei de pe stradă. L-a urmărit o fetiţă şi au venit doi băieţi şi i-au furat banii din buzunare. A fost la Poliţie şi, până la urmă i-a prins, dar nu şi-a mai recuperat banii. Ba le-a mai dat el 10 lei ca să cumpere ceva de mâncare.”, ne povestea, zilele trecute, bărbatul. Întâmplarea a avut loc în zona autogării şi a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Vinovaţii sunt trei adolescenţi din blocul 17, care operează numai împreună. Trimit fata să urmărească şi ei acţionează în baza celor constatate de aceasta. Este vorba despre o fată în vârstă de 13 ani şi doi băieţi de 16 ani. „Ştim despre cazul cu fetiţa şi cei doi băieţi care au furat de la bătrân. Noi i-am ajutat pe cei de la Poliţia Naţională cu imaginile. Cazul a fost în urmă cu câteva luni. Au fost prinşi, dar cercetările au fost continuate de Biroul Criminalistic. Am primit şi noi, în ultima perioadă, sesizări că s-au înmulţit furturile din apartamente şi scări de bloc.”, ne-a declarat Auraş Ghiţă, şeful Poliţiei Locale Câmpulung. Familia care a fost vizitată de hoţi trăieşte acum în frică, gândind că aşa cum le-au deschis fereastra o dată, o mai pot face şi altă dată. Singura soluţie ca să scape de probleme este să pună grilaj la geamuri, dar infractorii vor găsi o soluţie ca să îl taie şi pe acela.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!