Încă din anul 2011, administraţia Pieţelor are un proiect pentru reabilitarea totală a Pieţei Centrale, care nu a putut fi pus în practică din cauza lipsei de fonduri. În viziunea conducerii societăţii care are piaţa în administrare, Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, noua clădire va avea două etaje, iar compartimentarea va fi total schimbată. De o atenţie sporită vor avea parte producătorii care vin din Oltenia cu produse sezoniere, dar şi cei locali. Proiectul este estimat la aproape 50 de miliarde de lei vechi, iar finanţarea ar trebui să vină din bugetul local.
Piaţa va arăta ca un mini-mall
Tot mai mult, supermarketurile încep să ia faţa pieţelor şi tot mai mulţi câmpulungeni aleg să cumpere produse din magazine decât să meargă să procure marfă proaspătă direct de la producătorii care vând în spaţii special amenajate în pieţe. Ca să răspundă cerinţelor clienţilor, administraţia trebuie să se conformeze şi să facă din vechea clădire un spaţiu primitor, care să poată concura cu marile magazine. Astfel, la Câmpulung se vrea să se reabiliteze întreaga zonă a Pieţei Centrale, nu numai clădirea principală. Pentru acest lucru, pe masa aleşilor locali a ajuns, în mai multe rânduri, un proiect pe care l-au refuzat de fiecare dată. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta, când la şedinţa de buget nu a fost luată în calcul investiţia de reabilitare a Pieţei Centrale. „Am încercat să vedem care sunt concurenţii noştri şi ne-am dat seama că aceştia sunt Kaufland-ul, Billa, marii retaileri. La un moment dat, pieţele ar trebui să arate ca nişte mini mall-uri, ca să oferim condiţii asemănătoare.”, ne-a declarat Ionel Vlădescu, directorul societăţii Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL. Ca să poată concura cu marile magazine, este nevoie de o schimbare. Schimbarea poate veni odată cu implementarea noului proiect, care a fost estimat la 4,8 milioane de lei cu TVA. Anul acesta, poate începe procedura de licitaţie în SEAP, dacă aleşii locali îşi vor da votul.
Conform proiectului tehnic, din construcţia Pieţei Centrale va mai rămâne în picioare doar aripa birourilor. Restul va fi modificat radical. Va fi ridicată o construcţie pe două nivele cu scări de acces prin faţă şi prin spate şi vor exista toalete pe fiecare etaj. În viziunea proiectantului, chioşcurile din jurul pieţei vor fi “înghiţite” de noua construcţie şi nu va mai exista ţigănia de acum. „Rămân la ideea ca piaţa să rămână deschisă, nu să faci labirinturi. Vreau să fac un loc special pentru cei care vin de la Olt, ca să nu mai fie împrăştiaţi pe afară, pe lângă piaţă. Dormitoarele vor fi deasupra, la etaj, şi vor avea acces direct din spatele pieţei. Vor avea un mic băruleţ destinat celor care sunt cazaţi aici şi nu numai. Birourile şi administraţia vor fi mutate în lateralul construcţiei.”, ne-a explicat Ionel Vlădescu. În viziunea acestuia, în mijlocul acoperişului va fi o porţiune din sticlă de 130 de metri pătraţi. O altă noutate este că bazarul va dispărea, iar tot ce nu este alimentar şi aparţine de piaţă se va muta la etaj. În locul magazinelor de haine din bazar va fi amenajat un spaţiu destinat produselor din carne şi lapte.
Un proiect există şi pentru târgul de zarzavaturi din “Olga Bancic”, dar tot lipsa finanţării îl ţine pe loc. Reprezentanţii Pieţelor au în plan să închidă târgul cu bariere, iar intrarea maşinilor să se facă numai după ce proprietarul va plăti o taxă de 1 leu. Ieşirea se va face în dreptul WC-ului public şi va fi tot pe bază de bariere.