6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

I-a ars casa în timp ce se afla cu animalele pe câmp

Un bărbat din comuna Godeni, satul Coteşti, putea să rămână fără agoniseala de-o viaţă după ce casa bătrânească a fost mistuită de flăcări. Bărbatul în vârstă de 76 de ani locuieşte singur şi nu se afla acasă în momentul producerii incidentului, acesta aflându-se cu animalele la câmp. Vecinii au văzut flăcările puternice şi au anunţat pompierii. Vâlvătaia s-a extins şi la gospodăria vecină, iar pagubele au fost însemnate. 
Un bărbat din comuna Godeni, satul Coteşti, putea să rămână fără agoniseala de-o viaţă după ce casa bătrânească a fost mistuită de flăcări. Bărbatul în vârstă de 76 de ani locuieşte singur şi nu se afla acasă în momentul producerii incidentului, acesta aflându-se cu animalele la câmp. Vecinii au văzut flăcările puternice şi au anunţat pompierii. Vâlvătaia s-a extins şi la gospodăria vecină, iar pagubele au fost însemnate. 
 

Incendiul s-a extins şi la casa părintească a directorului de la „Dinicu Golescu”

Marţi, în jurul orei 12.00, a fost vâlvă mare pe uliţa „Valea Pătrăşcanilor” din satul Coteşti. Localnicii au sărit să stingă focul izbucnit în gospodăria lui Ion Dorcioman. Cu furtunuri cu apă şi găleţi au încercat să limiteze proporţiile incendiului până la sosirea pompierilor. Salvatorii au acţionat cu două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj al Ambulanţei SMURD. Unul dintre echipaje a venit de peste dealuri, de la punctul de lucru Aninoasa. În momentul în care au ajuns, vâlvătaia cuprinsese casa bătrânească pe care proprietarul o transformase în grajd. În acelaşi imobil mai avea o sală şi o cameră în care locuia. În aceeaşi gospodărie mai era şi casa nouă care se afla în apropierea flăcărilor. Pompierii au acţionat prompt şi au încercat să limiteze proporţiile incendiului şi să împiedice flăcările să ajungă la imobilul din apropiere. Pentru că în construcţia cuprinsă de flăcări se afla o magazie de lemne, iar deasupra podul era plin cu fân, focul a fost alimentat de materialele combustibile. În apropiere se afla şi o maşină, pe care localnicii au luat-o pe braţe şi au mutat-o din calea flăcărilor. Tot vecinii au dat o mână de ajutor pompierilor şi au mutat din materialele combustibile. „Nu ştim de la ce a luat foc, dar s-a auzit o bubuitură mare. Atunci, cred că a bubuit televizorul, pentru că s-a auzit până la noi. Am ieşit şi am văzut flăcările. Lumea a sărit să stingă focul cu găleţi cu apă, dar ardea prea puternic.”, ne-a declarat vecinul care a sesizat primul focul şi a anunţat pompierii. 
În vecinătatea gospodăriei lui Ion Dorcioman se află şi casa părintească a directorului adjunct de la Colegiul „Dinicu Golescu”, Marcel Vintilă. Din nefericire, flăcările s-au extins şi la o anexă a casei acestuia, arzându-i acoperişul din lemn pe aproximativ 60 de metri pătraţi, 5 uşi de brad, 50 de lăzi din lemn, 5 scări de lemn, 2 metri cubi de scândură de stejar şi salcâm şi aproximativ 15 metri cubi de lemn de foc. Peste drum locuieşte şi directorul Şcolii din Coteşti, Cornel Pădureanu, fratele primarului Ion Pădureanu. Acesta a ajutat cu găleţi cu apă, precum şi cu apă de băut pentru salvatori. „Locuieşte singur şi nu era acasă când s-a întâmplat nenorocirea. Nu ştie nimeni de la ce a luat foc, poate a fost şi de-o mână rea, nu se poate ştii. Se poate întâmpla, pentru că, la ora asta, nu avea cum să ia foc aşa, din senin. Acolo stătea, în camerele acelea.”, ne-a spus un localnic. 
Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de peste trei ore şi au reuşit să salveze casa cea nouă din curtea lui Ion Dorcioman, care era lipită de grajdul care a luat foc. Cu toate acestea, pagubele au fost destul de însemnate, acesta pierzând în furia flăcărilor atât grajdul, magazia de lemne şi două camere, cât şi mobilier, aparatură electrocasnică, acte şi bani. „Am fost anunţaţi de producerea unui incendiu în comuna Godeni, satul Coteşti. Ne-am deplasat cu două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj al Ambulanţei SMURD. La sosirea la faţa locului s-a constatat că era incendiată şi casa vecină, suprafaţa totală care a ars este de aproximativ 200 de metri pătraţi. Încă nu se ştie care a fost cauza, se vor face cercetări şi apoi se va stabili cu exactitate.”, ne-a declarat plutonierul adjutant Nicolae Adrian. ISU Argeş şi Poliţia Câmpulung au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările care au stat la baza declanşării incendiului, o ipoteză preliminară fiind aceea că la mijloc a fost vorba despre un scurtcircuit la instalaţia electrică. 
 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!