15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Cămătarilor li s-au redus pedepsele la jumătate

La începutul anului, mai precis, pe 27 ianuarie, Judecătoria Câmpulung a hotărât ca opt dintre membrii lumii interlope din Câmpulung să ajungă în spatele gratiilor, fiind acuzaţi de cămătărie, şantaj şi fals în declaraţii. Aceştia au primit pedepse cuprinse între doi şi şase ani de detenţie. Au făcut recurs, iar Curtea de Apel Piteşti le-a înjumătăţit condamnările. Mai mult decât atât, unul dintre ei a fost chiar eliberat sub supravegherea executării pedepsei. 
 

Cea mai mare pedeapsă este de 3 ani de închisoare

 

În luna septembrie, poliţiştii câmpulungeni, ajutaţi de specialişti ai Brigăzii Speciale, au descins în locuinţele mai multor persoane din municipiu, care erau bănuite că dădeau bani cu camătă, iar, ca să îi recupereze, apelau la şantaj şi ameninţări. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat din locuinţele acestora 22.000 de euro, înscrisuri, contracte de vânzare-cumpărare pentru autoturisme, apartamente şi terenuri, contracte de amanet, bijuterii, documente de transfer bancar în valoare de peste 300.000 de euro, agende cu evidenţe ale persoanelor împrumutate, chitanţe, cărţi auto în original, păstrate ca garanţie pentru contractele de împrumut, o sabie, 9 căprioare şi un muflon. Au primit mandate de arestare preventivă şi au stat în arest până în momentul în care instanţa de la Câmpulung i-a condamnat. Au făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti, iar magistraţii au fost mult mai blânzi decât colegii de la Câmpulung, decizând să le înjumătăţească pedepsele. Astfel, cei opt cămătari se vor întoarce pe străzile câmpulungene mai repede decât s-ar fi aşteptat. 
-Nicolae Manea, cel care primise de la instanţa câmpulungeană o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, a fost eliberat condiţionat. Acesta urmează să execute pedeapsa de 2 ani şi 8 luni cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei şi i-a fost fixat ca termen de supraveghere 3 ani şi 6 luni. Totodată, acesta nu trebuie să părăsească ţara fără acordul instanţei şi să presteze, pe o perioadă de 120 de zile, muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Câmpulung. Magistraţii au dispus punerea de îndată a acestuia în libertate, de sub puterea mandatului de arestare preventivă, emis în baza încheierii din data de 5 septembrie 2014. 
-Gabi Costea primise la Câmpulung o condamnare de patru ani de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Piteşti a hotărât că pedeapsa a fost mult prea mare. Astfel, i-a fost redusă la 2 ani şi 6 luni. 
-Robert Costea fusese condamnat de prima instanţă, la fel ca şi fratele său, la 4 ani de închisoare. Similar  cazului rudei sale, Curtea de Apel a decis ca acesta să stea în spatele gratiilor tot 2 ani şi 6 luni.
-Pompiliu Costea a primit de la Câmpulung o pedeapsă de 3 ani şi i-a mai fost „lipită” şi coada de 1.427 de zile. De la instanţa piteşteană a primit o condamnare de 2 ani şi 1.427 zile închisoare. 
-Vasile Păun trebuia să execute 4 ani de închisoare, conform hotărârii Judecătoriei Câmpulung, iar, în urma recursului, acestuia i-a fost redusă pedeapsa la 2 ani şi 6 luni. 
-Ion Boceanu primise de la prima instanţă 4 ani de închisoare, iar Curtea de Apel Piteşti a decis că acesta trebuie să stea în detenţie 2 ani şi 6 luni. 
-Ion Vasile Boceanu primise cea mai mare condamnare, de 6 ani. În urma recursului, acesta a primit cea mai mare reducere a detenţiei, fiindu-i redusă pedeapsa la 3 ani de închisoare. 
-Ion Panţuroiu primise de la Câmpulung cea mai blândă pedeapsă, 2 ani de închisoare, cu suspendare, sub supravegherea executării pedepsei. Acum, instanţa piteşteană i-a redus sentinţa la 1 an şi 10 luni. 
Totodată, Curtea de Apel Piteşti a dedus pentru Nicolae Manea, Gabi Costea, Robert Costea, Pompiliu Costea, Vasile Păun, Ion Boceanu şi Ion Vasile Boceanu, prevenţia la zi şi a redus cuantumul cheltuielilor judiciare către stat la care au fost obligaţi, de la câte 12.000 lei, la câte 1.200 lei. Sentinţa este definitivă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!