1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Pagube de un miliard ale incendiului la vila directoarei Cireşica Iosifescu

Incendiul care a izbucnit duminică în satul Voineşti, comuna Lereşti, a adus pagube însemnate celor două familii lovite de furia flăcărilor. Primele evaluări au arătat că pierderile materiale au fost în sumă de 100.000 de lei. Anchetatorii încă cercetează cauzele şi vinovaţii pentru cumplitul incident.

În 2015 se mutase în casa nouă
Cea mai afectată a fost vila căreia i-a ars întreaga mansardă. Toată lumea vorbeşte prin sat despre construcţie cum că a fost ridicată de directorul de la Protecţia Copilului Argeş, Adrian Macovei, împreună cu Cireşica Iosifescu, prin prisma relaţiei dintre ei. Macovei a fost alături de fosta directoare de la „Bambi” în aceste clipe de grea încercare. În actele Primăriei casa figurează pe numele directoarei de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilităţi Numărul 1. Parcă a fost lovită de vreun blestem din moment ce nu apucaseră să se bucure bine de vilă că dezastrul s-a întâmplat. Lucrările au fost terminate anul trecut, iar anul acesta se făcuse recepţia finală.
Totul a început de la o magazie din gospodăria vecină aflată în spatele casei, cercetările scoţând la iveală faptul că vâlvătaia a pornit de la câteva scântei de jar purtate de vânt pe materialele combustibile ce se aflau în respectiva încăpere. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au fost purtate de vânt spre construcţia vecină al cărei proprietar este Cireşica Iosifescu, directorul centrului pentru copii de lângă uzină. Casa acesteia a fost cuprinsă de flăcările care ameninţau să distrugă întreaga construcţie. În jurul orei 15.00, prin Serviciul de Urgenţă 112 s-a apelat la ajutorul pompierilor, apelantul declarând că în satul Voineşti arde acoperişul unei case. Au ajuns la locul cu pricina reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, precum şi trei autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Câmpulung.
Salvatorii au acţionat cu două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă şi cu un echipaj al Ambulanţei SMURD. În momentul în care aceştia au ajuns la faţa locului, magazia ardea puternic, iar focul cuprinsese deja acoperişul vilei. Au acţionat în forţă şi au reuşit să limiteze proporţiile incendiului. Cu toate acestea, au fost mistuite două magazii, una din lemn de 60 de metri pătraţi şi cealaltă pe 10 metri pătraţi, dar şi mansarda şi acoperişul vilei, care a fost afectat în proporţie de 80%, pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, tavanul din lemn al mansardei, uşa de la centrala termică, bucătăria, podul şi 80 de metri pătraţi de structură din lemn pentru solar. Au mai fost afectate de flăcări un aragaz, un frigider, aparatură electronică şi mobilier. Practic, tot ce s-a aflat la mansardă a fost mistuit. 
Anchetatorii au estimat pagubele la suma de 100.000 de lei, fiind salvate bunuri de 20.000 de lei.
Primăria a oferit un tractor familiilor păgubite pentru a transporta molozul, iar, la patru zile de la incident, acoperişul vilei fusese dat jos şi muncitorii lucrau deja la faţadă. La cum au lucrat, luna viitoare, lucrările se pot finaliza.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!