Aglomerarea curţii Spitalului Câmpulung de autoturisme care împiedică circulaţia maşinilor de Salvare, uneori, cu bolnavi în stare gravă a stat la baza deciziei de creştere la 10 lei a taxei plătite de şoferi. Intenţia conducerii instituţiei de sănătate publică a fost de a mai tempera un „du-te-vino” continuu, plus staţionarea prelungită a autovehiculelor private cu care fie sunt aduşi solicitanţii de servicii medicale, fie vin în vizită rudele internaţilor. Unitatea medicală are degeaba o incintă generoasă, dacă în permanenţă este sufocată de maşini ai căror deţinători sigur nu sunt mulţumiţi să scoată bani din buzunar ca să treacă dincolo de poartă la volan. Unul dintre aceşti nemulţumiţi a lansat o întrebare pe acest subiect, prin intermediul unui consilier local, delegaţiei prezente din partea Spitalului Municipal la şedinţa Consiliului Local din 28 noiembrie 2024.
Managerul Petrina Florea i-a lămurit şi pe cei din sală, şi pe cei din faţa televizoarelor de ce s-a ajuns la această măsură, pe care o aplică majoritatea unităţilor spitaliceşti din ţară. „Taxa de acces pentru autoturisme în curtea Spitalului este stabilită de Comitetul Director şi avizată de Consiliul de Administraţie. În orice spital public din România există această taxă. La unele spitale este ceva mai mare, undeva la 15 lei. Noi am stabilit-o la 10 lei. Ne-am gândit că, dacă mărim această taxă, limităm accesul autoturismelor şi, în acest fel, ambulanţele vor putea circula mult mai bine. După cum ştiţi, sunt foarte multe maşini în curtea Spitalului.”, a explicat aceasta.
A completat-o dr.Andrei Aron, preşedintele Consiliului de Administraţie, punctând şi categoriile de conducători auto exceptate de achitarea obligaţiei. „Motivele au fost foarte bine expuse de doamna manager. Problema este cu aglomerarea curţii Spitalului şi blocarea de foarte multe ori a ambulanţelor. Pentru că pentru un singur pacient vin trei maşini. Şi, atunci, decizia a fost de mărire a acestei taxe, pentru a limita cât de cât accesul. Dar vreau să specific că taxa nu se aplică taxiurilor care transportă pacienţi nedeplasabili şi nici persoanelor cu dizabilităţi. Orice persoană care are o dizabilitate şi vine ori cu taxi, ori cu maşina personală poate să ajungă la spital. În rest, cei care au urgenţe pot ajunge la spital cu ambulanţa.”, a precizat acesta.