11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Bogdan Pătru explică de ce nu poate avea un program de salubritate în cartiere: „De trei luni, de când se demolează garajele, este haos peste tot în oraş!”

Toată lumea reclamă mizeria din oraş, care persistă nu pentru că nu s-ar face curăţenie, ci pentru că munca ADP-iştilor nu rezistă nici câteva ceasuri. Atât de nesimţiţi sunt unii dintre concetăţeni, pe care Poliţia Locală i-a băgat în sperieţi cu două amenzi aplicate în ultimele două luni! Obrăznicia n-are lecuire, deşi o nădejde şi-au pus autorităţile noastre în proiectul cel nou privind monitorizarea video a oraşului, care include şi platformele de colectare a gunoiului din cartiere.

Din cauza mizeriei de pe terenurile virane sunt sacrificate cartierele
S-a vorbit despre mizerie şi curăţenie şi la recenta şedinţă a Consiliului Local, consilierul Iulian Zanvetor aducând în plen o solicitare a câmpulungenilor care vor să cunoască programul de salubrizare al ADP. Mai precis, cum le vine rândul cartierelor la curăţenie. Oamenii cer să fie afişat acest orar care, după primăriţa Elena Lasconi, va fi întocmit şi dat publicităţii. Nu şi după directorul Bogdan Pătru. Sau, cel puţin, nu va exista un program până nu se încheie campania de demolare a garajelor, care implică şi muncitorii de la ADP, nevoiţi să strângă în urma cetăţenilor care lasă locului grosul resturilor. Primăria s-a angajat că acceptă această concesie, o condiţie ca omul să elibereze de bună voie proprietatea publică.
„Din martie vom avea noul site. Şi pe noul site vor fi afişate locurile în care urmează să intre ADP în următoarea zi. De asemenea, veţi avea imagini cu cei de la ADP în timpul zilei, la câteva minute distanţă. Vrem să anunţăm toate aceste lucruri. Eu cred cu toată fiinţa mea că tot ceea ce ne salvează este transparenţa totală şi informarea cetăţeanului. Aşa că prin acest site, pe lângă faptul că veţi vedea pe unde sunt muncitorii, o să fie cât mai multe documente. Vreau ca totul să fie super transparent din partea Primăriei şi avem acum un site care permite să punem o mulţime de documente.”, susţine primăriţa Elena Lasconi.
Directorul ADP nu simte acelaşi entuziasm ca al superioarei, întrucât munca de teren a arătat cât de firave sunt forţele ADP în faţa neobosiţilor care produc şi aruncă gunoi cu o rapiditate incredibilă! De-abia se curăţă sub un pod, pe malul râului, un teren viran, căci, în câteva ore, mizeria este la loc. Din acest motiv, sunt sacrificate cartierele. „Într-adevăr, dorim transparenţă, dorim digitalizare, dorim să vedem oamenii Administraţiei Domeniului public la treabă. Dar haideţi să facem mai mult decât să eliminăm efectul! Să umblăm un pic la cauză, deoarece ne lovim de foarte multe nereguli, ca să fiu delicat în exprimare. Domnul Zanvetor mi-a cerut un program cu locurile pe unde merg oamenii ADP-ului. Mergem unde este nevoie. De trei luni, de când se demolează garajele, credeţi-mă că este haos peste tot în oraş! Cărăm cu tractoarele, cu maşinile mari, am dat jos o sărăriţă, ca să adunăm ce se depune pe la ghene. Nu ştiu, în momentul de faţă, în afară de echipele pe care le avem în permanenţă pe cartiere, dacă putem să facem un program, pentru că ar însemna să lăsăm foarte multe zone descoperite.”, a explicat Bogdan Pătru de ce i se schimbă priorităţile.
Pentru a nu mai ştim câta oară, şeful ADP a lansat un apel la Poliţia Locală să aplice sancţiuni celor care murdăresc oraşul. „Că toată lumea aruncă, nimeni nu respectă nimic. Şi aşteptăm de la nişte oameni puţini la număr să facă curăţenie în oraş. Haideţi să încercăm să protejăm! Dacă v-aş pune pe acel ecran pozele din ultima săptămână nu cred că sunt plăcute pentru nimeni.”, a reclamat Pătru.
Soluţia? Monitorizarea video a ghenelor despre care tot auzim de câteva mandate. „Cum am mai spus şi în trecut, cea mai bună soluţie ar fi tot camerele de luat vederi la toate ghenele şi atunci am putea să identificăm pe toată lumea. Totul costă, mai şi durează, dar cred că vom ajunge într-un final să avem ce trebuie.”, a precizat Ionel State, completat de Elena Lasconi: „Sigur, avem proiectul de 1.000 de camere, în care sunt prinse toate ghenele.” Claudiu VIŞAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!