18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Bogdan Ivan: “De ce mai plătim salariile ministrului Educaţiei şi Premierului dacă responsabilităţile lor sunt pasate la primari?”

Liderul PRO România Argeş, Bogdan Ivan, lansează un nou atac dur la Guvernul României, pentru că „a pasat responsabilitatea” deschiderii şcolilor către autorităţile locale şi spune că cei de la putere vor fi răspunzători de „morţii de COVID” după 1 octombrie.

„Potrivit statisticilor, aproape 6% din cei infectaţi cu noul coronavirus sunt copii. Cei mai mulţi dintre ei sunt asimptomatici sau fac forme uşoare ale bolii, care pot fi uşor confundate cu o viroză. Din 14 septembrie, vom avea următorul scenariu. Merg la şcoală, se infectează unul de la altul, apoi merg acasă, iau contact cu părinţii şi cu bunicii. Aceştia, poate, au vârste înaintate, boli cronice sau alte probleme de sănătate şi nu vor fi atât de norocoşi, încât să scape cu o răceală. Mulţi vor ajunge în spital, iar o parte nu vor mai ieşi în viaţă de acolo. De multe ori, s-a ridicat în spaţiul public întrebarea: „Cine răspunde pentru morţii de COVID?”, în ultimele şase luni. Dacă la început, am căzut cu toţii de acord că a fost vorba despre o evoluţie imprevizibilă a unui virus despre care nu se ştia mai nimic, după 1 octombrie vom putea vorbi despre o vină a Guvernului României, care a decis reînceperea anului şcolar fără nicio pregătire prealabilă şi organizarea alegerilor locale din motive pur electorale. Nu au fost capabili să vină cu o strategie la nivel naţional, aşa că s-au spălat pe mâini şi au pasat răspunderea către autorităţile locale şi către directorii de şcoli. Nici măcar nu le-au pus la dispoziţie minimul necesar de care ar avea nevoie să protejeze copiii şi dascălii. Primarii sunt disperaţi, nu au măşti, nu au materiale de dezinfecţie, nu au teste, resurse să le cumpere, nu au nimic. Mă întreb şi vă întreb, de ce mai plătim noi cheltuieli ale Premierului şi ale ministrului Educaţiei? Ce fac ei mai concret, de banii pe care îi încasează, de la noi toţi? Dumneavoastră, la locul de muncă, dacă nu vă faceţi treaba şi daţi la colegi să vă îndeplinească sarcinile, vă mai luaţi salariul?”, a afirmat Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan vorbeşte şi despre scenariul trei, sau scenariul roşu, în care copiii vor începe şcoala online şi acuză Guvernul că nu s-a preocupat de soarta celor care nu au acces la tehnologie.

„Cum e posibil ca tu, Guvern, să stabileşti trei scenarii pentru începerea şcolii, dar să nu iei nicio măsură pentru a fi pregătit în oricare dintre ele? În 43 de localităţi din 22 de judeţe, mii de elevi vor face cursuri online. Nu mai vorbesc de localităţile în care vom avea scenariul galben, cel mixt. Ştim câţi dintre aceşti copii au internet acasă şi dispozitivele necesare? Ce facem cu ei? Sunt cetăţeni români, au dreptul la educaţie garantat prin Constituţie. În iulie, ministrul Educaţiei a promis 250.000 de tablete. În august, Premierul a spus că a alocat bani pentru 500.000 de tablete. Termenul pentru ca ele să fie livrate era înainte de începerea anului şcolar. Mai avem câteva zile şi licitaţiile nici măcar nu sunt fina-lizate. Asta nu e guvernare, asta e bătaie de joc la adresa copiilor şi a noastră, a tuturor.”, a încheiat Bogdan Ivan, preşedintele PRO România Argeş.

Acest material a fost comandat de Partidul Pro România – Organizaţia Judeţeană Argeş. Realizat/publicat de Ziarul Evenimentul Muscelean AG SRL. Cod de identificare al Mandatarului Financiar: 21200010. Tiraj: 2000 exemplare.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!