18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Amenzi pentru cei care nu poartă mască şi nu respectă izolarea

Pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, prefectul Emanuel Soare a dispus efectuarea de controale ample, în fiecare zi. Zilnic, pe teren se află echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ITM, ISU, DSP și DSVSA. Aceștia vor controla aplicarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, în special în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun și la marii angajatori din județ.

Sunt verificate în fiecare zi peste 1.000 de persoane, care figurează în izolare în județ. Sunt destule cazurile când argeșenii nu respectă măsurile impuse pentru limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, și, dacă sunt depistați, sunt sancționați contravențional. În trei zile, de marți până joi, au fost date aproape 80 de sancțiuni, amenzi și avertismente, pentru nerespectarea măsurii izolării, nepurtarea măștilor de protecție.

Dosar penal pentru un bărbat suspect COVID, care a fugit din spital

Marți, 23 iunie, oamenii legii au verificat 1.135 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină, în Argeș figurând 1305 persoane în izolare. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (amenzi și avertismente), în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În această zi, s-a întocmit un dosar penal nou pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul unui bărbat de 48 de ani care a părăsit izolatorul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, deși i se comunicase că este suspect de COVID -19. Bărbatul a fost identificat pe raza municipiului Curtea de Argeș și transportat la spital.

Miercuri, 24 iunie, în județ erau consemnați la domiciliu 1.315 persoane, iar polițiștii și jandarmi au verificat 1.159. În această zi, polițiștii argeșeni au dat doar patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Ieri, 25 iunie, au fost verificați 1.077 argeșeni, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 1.500 de lei, pentru două persoane care nu au respectat măsura izolării. Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 40 de ani, dintr-un oraș din Argeș, care nu a fost găsit la adresa unde figura în izolare. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. În al doilea caz, un bărbat de 40 de ani, din alt oraș argeșean, nu a fost găsit la adresa unde figura în izolare, în momentul verificării.

Polițiștii argeșeni au efectuat verificări la opt societăți comerciale și au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 14.600 de lei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!